NRK Meny
Normal

- Vi har sovet godt i natt

- Men vi har grublet litt, sier pensjonist-ekteparet Frode og Kjersti Veian etter skrekkopplevelsen på Otta.

Frode og Kjersti Veian bodde i fjerde etasje i bygningen som ble rammet av eksplosjonen.

Frode og Kjersti Veian var to av de 19 som ble evakuert fra boligkomplekset på Otta etter gasseksplosjonen.

Foto: Geir Olav Slåen

De var to av 19 som ble evakuert da boligkomplekset i Ola Dahls gate 21 på Otta ble ødelagt av gasseksplosjonen sent fredag kveld. Fire beboere var ikke hjemme da ulykka skjedde.

- Kommunen vil skaffe bolig til alle som trenger det, lover ordfører Dag Erik Pryhn i Sel.

Video Gasseksplosjon på Otta

- Godt sovehjerte

- Jeg sov bare én time natt til lørdag, men i natt sov jeg 11-12 timer. Både kona og jeg har godt sovehjerte, men jeg lå og tenkte litt i går kveld før jeg sovnet i går kveld, sier den pensjonerte legen.

Han og kona, som er fysioterapeut, har arbeidet i Gudbrandsdalen i hele sine yrkesaktive karrierer. Han er opprinnelig fra Bærum, hun fra Blindern i Oslo.

Beboere i første etasje forteller om en voldsom eksplosjon.

Beboerne i første etasje i boligkomplekset forteller om en voldsom eksplosjon.

Foto: Geir Olav Slåen

- Vi er heldige

Ekteparet Veian flyttet inn i boligkomplekset på Otta da det var ferdig i mars 2008. Det bor pensjonister i alle leilighetene, unntatt to. Veians er blant de yngste.

I natt sov de på Otta hotell. De har også en datter med samboer på Otta de kan få bo hos. I går gikk ordfører Dag Erik Pryhn ut og etterlyste husvære til de evakuerte.

- Vi er heldigere enn de fleste. Vi kan flytte inn i en tom, ledig bolig som eies av svigerfaren til datteren vår, forteller Veian.

- Vi er også blant de som ble minst rammet av ulykka.

Hadde gasspeis

Frode Veian forteller at alle som kjøpte leilighet i Ola Dahls vei 21 på Otta, fikk tilbud om gasspeis før de flyttet inn. Boligene har elektrisk oppvarming.

- Vi takket ja til gasspeis. Den er fin og gir veldig god varme, sier Veian.

- Har du tenkt på hvor galt dette kunne ha gått?

- Nei, det er bortkastet å tenke på hvordan ting kunne ha vært. Så det opptar ikke oss. Vi er som sagt, blant de heldige og tenker på de som ble hardest rammet. Vår leilighet er en av de to som ble minst skadet.

Lover å skaffe bolig

Ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, sier de vil skaffe alle som trenger det, bolig etter gasseksplosjonen på Otta fredag kveld.

Halvparten av de 23 beboerne som bor i leilighetskomplekset som ble ødelagt, overnattet i helga på Otta hotell, mens resten hadde ordnet seg privat.

Ordfører Pryhn ber om hjelp til å skaffe beboerne bolig de månedene det vil ta å reparere skadene.

Pryhn sier dette er en prioritert oppgave. Kommunen har skaffet seg oversikt over behovet og skal ha møte om saken klokka 09.00 mandag.