NRK Meny
Normal

- Tungvint å sikre skolevegene

- Det er for tungvint for kommunene å søke om penger til å sikre skoleveger, mener ordfører i Lom, Simen Bjørgen.

Farlig skolevei (Illustrasjonsfoto)
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Oppland fylkes trafikksikkerhetsutvalg, har fortsatt stående en halv million kroner som skulle gå til å trygge skoleveier.

Sju kommuner har ikke søkt om penger.

- Ikke rart, så byråkratisk som ordningen er, sier Bjørgen.

I morgensendingen i NRK Hedmark og Oppland fredag 27. januar kom det kritikk mot kommunene for liten interesse for pengene som utvalget har til disposisjon.

- Tungvint og byråkratisk

- Ordningen er byråkratisk med så mange formelle krav og søknadsprosedyrer, at det er liten vits å søke om penger. Dessuten er potten med penger svært liten. Derfor har vi prioritert andre måter å løse trafikksikkerhetsutfordringene på, sier Bjørgen.

Han sier de har satset på andre ordninger som har gitt større uttelling enn hva prosjektmidlene fra trafikksikkerhetsutvalget vil gi.

Skjer mye

- Det har aldri på noe tidspunkt skjedd så mye på trafikksikkerhetsfronten i Lom som nå. De siste årene er det investert mellom 30 og 40 millioner kroner. Dette har vært prosjekt som både kommunen og Statens Vegvesen har vært involvert i, sier Bjørgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjørte på sommerdekk

    En bilfører mistet førerkortet på flekken etter å ha blitt stoppet av politiet i Hunndalen i natt – med sommerdekk. Det ble også gitt bruksforbud på bilen.

  • Kjørte av vegen i stjålet bil

    To unge menn kjørte av vegen i Åsmarka med et kjøretøy som var stjålet. Ingen av dem hadde førerkort og politiet mistenker at de to var påvirket av narkotika.

  • Anmeldt for piratkjøring

    Klokka tre natt til lørdag fikk politiet melding om bråk mellom en bilfører og en annen person i Brumunddal. Politiet mistenker at sjåføren drev piratvirksomhet og har både anmeldt han for dette og inndratt førerkortet hans.