NRK Meny
Normal

- Truet flere personer i offentlig tjeneste

En mann i 30-årene, som ble pågrepet under en væpna politiaksjon i Hamar onsdag kveld, har truet flere personer i offentlig tjeneste, sier politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag. Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Helge Eidsvaag

Politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag er svært tilbakeholden med opplysninger om saken, men sier flere personer i offentlig tjeneste har mottatt trusler.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Mannen ble pågrepet under en omfattende politiaksjon mot en leilighet i en bygård i Østre gate i Hamar onsdag kveld. Politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag i Hedmark politidistrikt forteller i dag til NRK at mannen ble anmeldt etter at han kom med trusler mot flere personer i offentlig tjeneste. Utover dette er han svært tilbakeholden i sine kommentarer.

Han vil verken si hvor den siktede kommer fra, hvor mange som er truet eller hvor de jobber. Eidsvåg vil heller ikke bekrefte om mannen bodde på stedet han ble pågrepet, men sier kun at han er fra østlandsområdet.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå ut med flere opplysninger nå, sier han.

Hvor alvorlig ser dere på truslene?

– Truslene er oppfattet som alvorlige av dem som har mottatt dem, sier Eidsvaag.

Fikk medhold i varetektsfengsling

Mannen i 30-årene ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Hedemarken tingrett. Politiet ba om fire uker med brev- og besøksforbud og fikk medhold av retten i dette.

– Nå vil vi bruke tiden mens han er varektsfengslet til å avdekke mest mulig og forsøke å få oppklart saken, sier Helge Andreas Eidsvaag.

Kan det være flere personer som er innblandet i saken?

– Det kan jeg heller ikke gi noen kommentar til, sier han.

Vil trolig anke

Aksjonen startet ved 17-tida onsdag kveld og ble avsluttet et par timer senere. Politiet evakuerte også en del folk som bodde i bygården. Oslopolitiets bombegruppe kom også til Hamar for å gå gjennom adressen i Østregate.

Mannens forsvarer, Johnny Christian Schill, sier til NRK Hedmark og Oppland lørdag ettermiddag at hans klient trolig kommer til å anke kjennelsen om varektekt. Utover det vil han ikke gi noen kommentar nå. Tidligere i uka sa han at klienten hans opplevde pågripelsen som overdreven og som et angrep fra politiet. Han opplyser at mannen ikke forstår hvorfor han ble pågrepet.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad ville tidligere i uka heller ikke si mye om pågripelsen, men fortalte at politiet så på truslene som alvorlige.

– Det er klart at vi ser på truslene som ganske alvorlige når vi setter inn så mye ressurser som vi gjorde.