NRK Meny
Normal

Savnet nederlender skulle på ekstremtur

Politiet har ingen spor etter nederlenderen som er meldt savnet i Trysil. Den savnede mannen har forklart til familien at han skulle på en ekstremtur.

Bil tilhørende savnet mann i Trysil

Politiet fant proviant og turutstyr i mannens bil, men vet ikke hvor han befinner seg.

Foto: Politiet

Den 33 år gamle mannen er savnet i Ljørdalen i Trysil og kan ha vært borte så lenge som i tre uker. Mannens bil har stått parkert på samme sted i to uker og politiet satte i går i gang en leteaksjon etter tips fra publikum.

Fant proviant i bilen

Mannen, som er nederlandsk statsborger, men av kinesisk avstamming, skal ha vært i området i en måneds tid. Politiet har snakket med familien hans, og 33-åringen skal ha gått med planer om en ekstremtur.

– Vi har gjennomgått bilen hans og funnet proviant og turutstyr liggende i den. Det er mulig han har tenkt å bruke bilen som en base, men det er vanskelig å tyde om han har vært tilbake og hentet forsyninger etter at han gikk. Til familien har han forklart at han ville på en ekstremtur, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i politiet.

I går lette politiet i området rundt mannens bil for å finne spor. Leteaksjonen ble etter hvert avsluttet og området ble vurdert som for stort til at det vil være aktuelt å starte opp igjen. Politiet trenger nå indikasjoner på hvor han kan være.

Leteaksjon i Ljørdalen, Trysil

Leteaksjonen har ikke bragt politiet nærmere et svar.

Foto: Torstein Bårdseng/Norske Redningshunder

– Har ingen observasjoner

Politiet har ikke kommet i kontakt med noen som har snakket med mannen eller sett ham ute i marka.

– Vi har funnet noen kvitteringer i bilen og dette tyder på at han har reist rundt i området i en periode. Men bortsett fra det, har vi ingen klare opplysninger på hvor han kan befinne seg.

Nå håper politiet at folk som er ute på jakt eller tur kan hjelpe til med å løse forsvinningen.

– Vi vet ikke hva slags tilstand han er i, eller om han i det hele tatt er i live, så alle opplysninger kan være viktige, sier Dobloug.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Nei til mottak på Rondablikk

    Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.

  • Bekymret for Hadeland-splitting

    Gran bygdeliste, Gran Frp og MDG i Gran vil at Hadelandskommunene i fellesskap skal forhandle både med Innlandet og Viken om framtidig fylkestilhørighet. Det skriver avisa Hadeland. Kommunestyrene behandler spørsmålet om fylkestilhørighet torsdag.

  • Isblokk fra vogntog traff personbil

    Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.