NRK Meny
Normal

- Tok ikke i mot tilbud om hjelp

Linda Ellefsrud har fått flere tilbud om hjelp som hun har takket nei til. Det hevder en psykiater i retten i dag.

Hun kunne tatt antidepressiva. Det har hun sagt nei til. Hun kunne fått timer hos en privat psykiater i Oslo. Det tok hun ikke i mot, sa psykiater Lars Weisæth i retten i dag.

Han gikk langt i å antyde at Linda Ellefsrud selv kan ha mye av skylden for situasjonen hun er i.

Også dommeren stilte spørsmål ved tilbudene om behandling som hun ikke har benyttet.

Vil ikke ta medisiner

Linda Ellefsrud forklarer det med at hun ikke vil ta medisiner; fordi hun er i mot det og fordi hun er redd for å bli avhengig.

Når det gjelder psykiateren i Oslo, ønsket hun å gå til henne. Hun skulle flytte til Oslo, men snudde på dørstokken til hybelen og klarte det ikke. Da ble det også vanskelig å gå til psykiateren i Oslo, forklarte hun.

Har prøvd mye

Linda Ellefsrud har forsøkt mye for å komme videre med livet sitt etter Åstaulykken for 10 år siden. Men på grunn av psykiske plager og kraftige smerter i nakken og hodet, har hun ikke klart det.

Forsikringsselskapet TrygVesta har betalt ut 1,6 millioner kroner i erstatning og mener det er riktig sum. Linda Ellefsrud og advokat Jan Inge Thesen mener 6,7 milloner er riktig - for tapt utdannelse og arbeidsinntekt.

Mor i vitneboksen

I dag vitnet moren til Linda og en venninne av henne. De fortalte begge om en svært aktiv og sosial jente med store planer og muligheter for framtida.

Åstaulykken forandret alt, og begge fortalte at Linda er helt annerledes nå. De kan ikke se noen annen grunn enn at ulykken er årsaken til det.

Ordfører i vitneboksen

Også tidligere ordfører i Sør-Odal, Henning Myrvang, vitnet i dag. Han har kjent Linda Ellefsrud siden hun var barn og de senere åra via politikken.

Han forklarte at hun ble vervet til politikken og at hun helt tydelig ønsket å bidra. Men heller ikke her holdt helsa og hun måtte etterhvert søke om fritak fra vervene.

Myrvang var klar på at Ellefsrud veldig gjerne ville, men at hun ikke klarte det.

Sakkyndige i vitneboksen

I ettermiddag vitner fire sakkyndige i retten.

De skal uttale seg om nakkeskaden, om smertene kommer av en fysisk skade eller om de er et resultat av psykiske belastninger.

Motparten TrygVesta vil argumentere med at smertene kan skyldes mye annet enn selve Åstaulykken og at ulykken derfor ikke nødvendigvis er årsaken til plagene hennes i dag.

Rettaken avsluttes med prosedyrer fra partene onsdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang