og Linda Ingier
Leder for forebyggende arbeid i brannvesenet, Knut Birger Bakken sier restaurantene lenge har hatt gode rutiner for tømming og oppbevaring av sigarettavfall.
- Kan starte branner
De glødende sigarettsneipene kan imidlertid komme ut av kontroll når flere går ut for å røyke.
- Vi er bekymret. I gågata er det mange restauranter som nå har strenge regler for avfallshåndtering av sneiper og så videre. De største brannfellene er kartlagt. Det er spesielt der avfall oppbevares, sier Knut Birger Bakken, som er leder for det forebyggende arbeidet i brannvesenet.
Mens røykemotstanderne nå gnir seg hendene, frykter brannvesenet at folks nye røykevaner kan skape problemer.
- Viktig å passe på
For utelivsbransjen på Lillehammer har dette blitt et viktig punkt etter at den nye røykeloven har trådt kraft.
Jon Lunke er daglig leder ved restauranten Lundegården, som for noen år siden ble rammet av brann. Han sier nå restaurantbransjen vil følge ekstra godt med.
- Ja, det er klart vi vil ha et ekstra oppsyn med de områdene som brannfaren er størst. Dette medfører at vi vil spyle fortauene ekstra godt og passe på at folk ikke begever seg i områder hvor det oppbevares søppel og annet avfall, sier Lunke.