NRK Meny
Normal

- Rovdyra har kommet for å bli

Fylkestingsrepresentant for SV i Oppland, Aksel Hagen, mener rovdyra har kommet for å bli i Innlandet, enten vi vil eller ikke.

Aksel Hagen

Aksel Hagen (Sv) mener det ikke er mulig å få til et politisk vedtak som fult og helt kvitter seg med ulv og bjørn i Hedmark og Oppland. Han mener vi må leve med det.

Foto: Torvild Sveen / NRK

Hagen, som også er medlem av Rovviltnemda, sier det vil bli umulig for Hedmark og Oppland å kvitte seg med rovdyra.

- De mest omdiskuterte er ulv og bjørn og de finnes det masse av i Sverige. De vil strømme inn i våre fylker og ingen politiske vedtak vil kunne gjøre noe med det, sier Hagen.

Les også: Skal bli lettere å ta ut bjørn

Ullen om rovdyr

Galventispa koster samfunnet dyrt

Umulig politikk

Videre mener Hagen at politikerene nå må passe seg for å påstå for mye.

- Nå må vi passe oss for å påstå for oss selv og husdyrbrukerene at det er mulig å ha en politikk som kan beslutte å fjerne ulv og bjørn, for det er det ikke. Utfordringa nå blir å finne en løsning på situasjonen, sier Hagen.

Les mer: 290 sauer rovdyrdrept

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.