NRK Meny
Normal

- Nå tenker vi på Nybergsund

HamKam er på kvalikplass etter å ha slått Mjøndalen 3-1 på Briskeby søndag kveld. Men nå er det neste kamp, og ikke opprykk, HamKam tenker på.

HamKam slo Mjøndalen

HamKam vant på hjemmebane igjen, 3-1 over Mjøndalen.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

Til tross for at HamKam igjen er oppe på kvallikplass etter nok en hjemmeseier, vil Vegard Skogheim fortsatt roe ned snakket om opprykk.

Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim tar en kamp om gangen, og vil ikke tenke opprykk.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

HamKam tok tre nye poeng etter å ha nedkjempet Mjøndalen 3-1 på meget solid vis søndag kveld. Laget fra Hedmark er igjen oppe på en kvallikplass i Adeccoligaen, men trener Vegard Skogheim har andre tanker enn opprykk i hodet:

- Vi tar en kamp av gangen og nå tenker vi på Nybergsund, som er neste motstander, forteller Skogheim.

Etter forrige serierunde, hvor HamKam tapte 0-1 for Tromsdalen, ville Skogheim ha fokuset bort fra et eventuelt opprykk. Også etter kveldens seier vil den relativt ferske HamKam-treneren roe ned snakket om opprykk til tippeligaen.

- Ja, vi må roe ned opprykkstanken, bekrefter Skogheim.

- Tryggere hjemme

HamKams poenghøsting i årets Adeccoliga viser en tydelig trend: De er sterke på hjemmebane og svake på bortebane. Vegard Skogheim er ikke fornøyd, og mener laget må gjøre det de har øvd på på trening – uansett hvor de spiller.

- Vi må få fram det vi er bra på, uansett om vi er hjemme eller borte, forsikrer han.

Likevel har han forståelse for at det ofte kan være vanskeligere å spille borte enn hjemme.

- Det vil alltid være tryggere hjemme. Jeg tør jo ikke å gjøre det samme når jeg er borte hos andre, som jeg gjør hjemme hos meg selv, smiler Skogheim.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK