- Nå tenker vi på Nybergsund

HamKam er på kvalikplass etter å ha slått Mjøndalen 3-1 på Briskeby søndag kveld. Men nå er det neste kamp, og ikke opprykk, HamKam tenker på.

HamKam slo Mjøndalen

HamKam vant på hjemmebane igjen, 3-1 over Mjøndalen.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

Til tross for at HamKam igjen er oppe på kvallikplass etter nok en hjemmeseier, vil Vegard Skogheim fortsatt roe ned snakket om opprykk.

Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim tar en kamp om gangen, og vil ikke tenke opprykk.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

HamKam tok tre nye poeng etter å ha nedkjempet Mjøndalen 3-1 på meget solid vis søndag kveld. Laget fra Hedmark er igjen oppe på en kvallikplass i Adeccoligaen, men trener Vegard Skogheim har andre tanker enn opprykk i hodet:

- Vi tar en kamp av gangen og nå tenker vi på Nybergsund, som er neste motstander, forteller Skogheim.

Etter forrige serierunde, hvor HamKam tapte 0-1 for Tromsdalen, ville Skogheim ha fokuset bort fra et eventuelt opprykk. Også etter kveldens seier vil den relativt ferske HamKam-treneren roe ned snakket om opprykk til tippeligaen.

- Ja, vi må roe ned opprykkstanken, bekrefter Skogheim.

- Tryggere hjemme

HamKams poenghøsting i årets Adeccoliga viser en tydelig trend: De er sterke på hjemmebane og svake på bortebane. Vegard Skogheim er ikke fornøyd, og mener laget må gjøre det de har øvd på på trening – uansett hvor de spiller.

- Vi må få fram det vi er bra på, uansett om vi er hjemme eller borte, forsikrer han.

Likevel har han forståelse for at det ofte kan være vanskeligere å spille borte enn hjemme.

- Det vil alltid være tryggere hjemme. Jeg tør jo ikke å gjøre det samme når jeg er borte hos andre, som jeg gjør hjemme hos meg selv, smiler Skogheim.