NRK Meny
Normal

Mener seg mobbet ut av Frp etter cannabis-krangel

Styremedlem Michaela Hansen refset i går Hamar Frp under et ekstraordinært årsmøte. Hansen føler seg trakassert av flere partikollegaer. Bakgrunnen for sjikanen skal være en langvarig legaliseringsdebatt om cannabis i partiet.

Michaela Hansen sjikanert på nett

Tidligere sekretær i Hamar Frp, Michaela Hansen, trekker seg fra verv i partiet etter sjikane.

Foto: NRK/ Facebook

Under det ekstraordinære årsmøtet i Hamar Frp i går, holdt sekretær og styremedlem Michaela Hansen en tordentale der hun konkluderte med at hun ville trekke seg fra partiet.

Frp-sjikane på Facebook

Cannabis-spørsmålet har vært et hett tema på Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook

I dag sier Hansen at hun allikevel ikke vil melde seg ut, da hun fortsatt vil være aktiv i Fpu. Men hun tar samtidig avstand fra moderpartiets lokallag og det hun oppfatter som langvarig løgn og baksnakkelse av hennes person.

– Drittunge

Bakgrunnen for sjikanen er at Fpu har tatt til orde for en mer liberal narkotikapolitikk der legalisering av cannabis har vært sentralt. Dette skal ha splittet lokallaget i to fraksjoner som har stått steilt mot hverandre.

– Jeg har blitt beskyldt offentlig for å røyke cannabis, jeg har blitt kalt for en uoppdragen drittunge, og det har blitt sendt ut eposter som omtaler bakgrunnen min fra Rød Ungdom på en nedlatende måte, forklarer Hansen til NRK.

– En ukultur i partiet

I flere av meldingene NRK har sett, omtales Hansen og hennes støttespiller som «Hasj- og cannabis-gjengen» Organisatorisk nestleder i Hedmark Frp, Hege Jensen, har forståelse for Hansens situasjon. Hun mener det råder en ukultur som nå viser seg på flere måter i lokallaget.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men har forståelse for at hun i dag sitter med en ugrei følelse. Det hersker en ukultur i partiet, og som medlem av Hedmark Frp gjennom mange år, har jeg for eksempel sett at enkelte medlemmer er opptatt av egen vinning enn å jobbe for partiets beste. Dette har vært negativt for oss, slår hun fast.

Erling Behrens

Erling Behrens mener man bør tåle en trøkk om man skal ytre seg i Frp.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Kjenner seg ikke igjen

Erling Behrens ble på møtet gjenvalgt som leder i Hedmark Frp. Han kjenner seg ikke helt igjen i virkeligheten, slik den beskrives av Hansen og Jensen.

– Sjikane og trakassering skal man ikke akseptere, men å få friske uttalelser i retur når man selv kommer med spenstige formuleringer, er noe man bør tåle. Derfor vil jeg ikke kalle dette en ukultur, det viktigste for oss er nå, er å få fokus på politikken vår.

Selv om Michaela Hansen har brutt med Frp, har hun fortsatt døra på gløtt for en fremtidig karriere i partiet.

– Jeg håper at jeg en dag kan få bevist at alt som er sagt om meg er løgn og oppspinn. Men før den tid må Frp, både i Hamar og ellers, rydde opp i ukulturen som råder i partiet, slår hun fast.