NRK Meny
Normal

- Lillehammer trenger Kollen

Lillehammers eksistens som verdenscup-arrangør avhenger av at Holmenkollen blir rustet opp. Det hevder President i Norges Skiforbund, Sverre Seeberg.

Lillehammer avhengig av Kollen

I ettermiddag er det verdencuprenn i hopp i Lysgårdsbakken på Lillehammer.

Arrangørene i den gamle OL-byen får mye skryt fra det internasjonale Skiforbundet FIS, og interessen fra sponsorer til rennet har økt.

Allikevel mener skipresident Sverre Seeberg at Lillehammer ikke vil klare å trekke Verdenscup-sirkuset til byen alene.

- Lillehammer er avhegige av Kollen og at den rustes opp, sier Seberg.

 

310 millioner

En ombygging av Holmenkollbakken er budsjettert til å koste 310 millioner kroner. Byrådet i Oslo mener Staten bør bidra med halvparten fordi Holmenkollen er et nasjonalanlegg.

 Men kulturminister Trond Giske har kun lagt 70 millioner kroner på bordet.

Sverre Seeberg mener både Granåsen i Trondheim og Lillehammer er helt avhengige av Holmenkollen for å få Verdenscup til Norge.

 - Uten Holmenkollen kunne disse mars-hopprennene vært et helt annet sted i verden, mener Seberg.

Kollen som merkevare

Norge har tre nasjonalanlegg, Lysgårdsbakken på Lillehammer, Granåsen i Trondheim og Holmenkollen i Oslo. De tre anleggene er likestilte, men Seberg mener Kollen er norges beste merkevare innen skiidretten.

 Leder av Verdencupen på Lillehammer, Kai Korsen, mener alle verdenscup-arrangørenen i Norge er avhengige av hverandre for å kunne bygge opp Nordic Tournament som en sterk turnering, slik Hoppuka er.

-  Vi håper Kollen blir rustet opp, for det vil øke sjansene til å få flere renn til Norge. Det er også bra for konkurransen, for da må vi skjerpe oss og levere stadig bedre arrangementer her på Lillehammer, sier Korsen.  

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-bronse til Johansson

    Robert Johansson fra Lillehammer tok bronsemedalje under hoppkonkurransen i stor bakke i Pyeongchang

  • Kollisjon i Våler

    To biler har kollidert ved Bråten i Våler like ved svenskegrensa ved 10.30 tida. En person er sendt til sjukehus med lettere skader.