NRK Meny
Normal

- Lillehammer trenger Kollen

Lillehammers eksistens som verdenscup-arrangør avhenger av at Holmenkollen blir rustet opp. Det hevder President i Norges Skiforbund, Sverre Seeberg.

Lillehammer avhengig av Kollen

I ettermiddag er det verdencuprenn i hopp i Lysgårdsbakken på Lillehammer.

Arrangørene i den gamle OL-byen får mye skryt fra det internasjonale Skiforbundet FIS, og interessen fra sponsorer til rennet har økt.

Allikevel mener skipresident Sverre Seeberg at Lillehammer ikke vil klare å trekke Verdenscup-sirkuset til byen alene.

- Lillehammer er avhegige av Kollen og at den rustes opp, sier Seberg.

 

310 millioner

En ombygging av Holmenkollbakken er budsjettert til å koste 310 millioner kroner. Byrådet i Oslo mener Staten bør bidra med halvparten fordi Holmenkollen er et nasjonalanlegg.

 Men kulturminister Trond Giske har kun lagt 70 millioner kroner på bordet.

Sverre Seeberg mener både Granåsen i Trondheim og Lillehammer er helt avhengige av Holmenkollen for å få Verdenscup til Norge.

 - Uten Holmenkollen kunne disse mars-hopprennene vært et helt annet sted i verden, mener Seberg.

Kollen som merkevare

Norge har tre nasjonalanlegg, Lysgårdsbakken på Lillehammer, Granåsen i Trondheim og Holmenkollen i Oslo. De tre anleggene er likestilte, men Seberg mener Kollen er norges beste merkevare innen skiidretten.

 Leder av Verdencupen på Lillehammer, Kai Korsen, mener alle verdenscup-arrangørenen i Norge er avhengige av hverandre for å kunne bygge opp Nordic Tournament som en sterk turnering, slik Hoppuka er.

-  Vi håper Kollen blir rustet opp, for det vil øke sjansene til å få flere renn til Norge. Det er også bra for konkurransen, for da må vi skjerpe oss og levere stadig bedre arrangementer her på Lillehammer, sier Korsen.