NRK Meny
Normal

- Norges beste fiskebutikk ligger på Hamar

HAMAR (NRK): Fiskeriminister Per Sandberg har lenge hørt om Knutstad og Holen på Hamar. Tirsdag besøkte han det han betegner som landets beste fiskebutikk- midt i tjukkeste Innlandet.

Fiskeriminister Per Sandberg besøkte han det han betegner som landets beste fiskebutikk- midt i tjukkeste Innlandet.

– Jeg var bare nødt til å komme hit, denne butikken har jeg hørt om i sju måneder, sier Per Sandberg. Han snakker om tradisjonsrike Knutstad og Holen på Hamar, en fiskebutikk som av mange betegnes som landets beste.

De har solgt fisk og sjømat i Hamar sentrum i tre generasjoner, og Sandberg lot seg imponere av både vareutvalg og variasjon.

- Her det et bredt spekter av varer, vi har desverre alt for få slike utsalg her i landet, sier fiskeriministeren. Han er opptatt av at vi her i landet ikke bare eksporterer fisk som råvare, men også driver aktiv produktutvikling.

– Det å drive håndtverk for å få fisken til å se god ut, og prøve seg fram med smaksammensetninger som får flere til å spise fisk er viktig,sier fiskeriministeren.

Nå bruker Fiskeridepartementet ti millioner kroner på å få unger til å like fisk og annen sjømat.

Kjetil Holen på Hamar imponerte fiskeriministeren

Kjetil Holen reiser ofte rundt i barnehager og lærer ungene mer om fisk

Foto: Fiskeridepartementet

Unger er tøffere enn foreldrene tror

Kjetil Holen reiser rundt i barnehager for å gjøre ungene mer kjent med fisk. Han mener de er mye tøffere enn foreldrene tror.

– Det handler om å gjøre seg kjent med råvaren, sier han. Han tar ofte med en hel fisk og lar ungene kjenne på den. Føle de skarpe tennene og gjerne stikke en finger i øyet på den. Alt for å bli bedre kjent med fisken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Politiaksjon Brumunddal

  Politiet aksjonerte tirsdag mot et spisested i Brumunddal. En person som er tilknyttet bedriften er pågrepet. Vedkommende er siktet for bruk og besittelse av narkotika. Minst fem politibetjenter og én hund har aksjonert i flere timer ved spisestedet, skriver HA.