NRK Meny
Normal

- Kjøp Østlendingen tilbake!

Justisminister Knut Storberget oppfordrer lokale kapitalkrefter til å gå sammen om å kjøpe Østlendingen tilbake fra engelske Mecom.

Knut Storberget
Foto: NRK

Orkla solgte Østlendingen og en rekke andre lokalaviser til det engelske selskapet Mecom for 7,5 milliarder kroner.

Opptatt av egen lommebok

Storberget går hardt ut mot styreleder i Orkla Stein Erik Hagen og de andre i styret som solgte Østlendingen og en rekke andre lokalaviser til utenlandske eiere.

- Hagen er mest opptatt av egen lommebok enn å se hvilken betydning lokalaviser som Østlendingen har for lokaldemokratiet, sier Storberget til Østlendingen.

Han frykter at de nye eierne vil stille harde krav til inntjening og at det vil få dramatiske konsekvenser for en lokalavis som Østlendingen.

Storberget frykter for oppsigelser, og han er bekymret fordi de nye eierne har lånt mye penger for å ta over de norske avisene.

Oppfordrer lokalt næringsliv

Storberget vil ikke nevne hvem han mener bør kjøpe Østlendingen, men sier at flere bør gå sammen for å se om det er mulig å få til et lokalt eierskap.

Han kunne selv tenkt seg å være med å få til dette, dersom han ikke hadde vært politiker og statsråd, skriver Østlendingen.

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for våpentyveri

  En mann er dømt til fengsel i 75 dager for å ha stjålet våpen og våpendeler for over 200.000 kroner fra en sportsforretning i Gjøvik. Mannen er også dømt for å ha brukt bensinkortet til arbeidsgivere sin til å fylle drivstoff på private biler.

 • Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke.
  Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.