NRK Meny
Normal

- Kjøp Østlendingen tilbake!

Justisminister Knut Storberget oppfordrer lokale kapitalkrefter til å gå sammen om å kjøpe Østlendingen tilbake fra engelske Mecom.

Knut Storberget
Foto: NRK

Orkla solgte Østlendingen og en rekke andre lokalaviser til det engelske selskapet Mecom for 7,5 milliarder kroner.

Opptatt av egen lommebok

Storberget går hardt ut mot styreleder i Orkla Stein Erik Hagen og de andre i styret som solgte Østlendingen og en rekke andre lokalaviser til utenlandske eiere.

- Hagen er mest opptatt av egen lommebok enn å se hvilken betydning lokalaviser som Østlendingen har for lokaldemokratiet, sier Storberget til Østlendingen.

Han frykter at de nye eierne vil stille harde krav til inntjening og at det vil få dramatiske konsekvenser for en lokalavis som Østlendingen.

Storberget frykter for oppsigelser, og han er bekymret fordi de nye eierne har lånt mye penger for å ta over de norske avisene.

Oppfordrer lokalt næringsliv

Storberget vil ikke nevne hvem han mener bør kjøpe Østlendingen, men sier at flere bør gå sammen for å se om det er mulig å få til et lokalt eierskap.

Han kunne selv tenkt seg å være med å få til dette, dersom han ikke hadde vært politiker og statsråd, skriver Østlendingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer-Stavanger 5-4

  I 22. serierunde har Lillehammer Ishockeyklubb har slått Stavanger Oilers 5-4 på hjemmebane.

  Lillehammer Ishockeyklubb, Stavanger Oilers
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK