NRK Meny
Normal

- Kirkebrannen var påsatt

Politiet etterlyser en grønn Volvo.

Brannen i Våler kirke
Foto: Knut Sveen / NRK

Brannen i Våler kirke starta på utsida av kirka ved døra til sakristiet, og etter at Kripos ble ferdig med sine åstedsundersøkelser fredag kveld, kunne politiet bekrefte at brannen var påsatt.

– Vi vet at brannen er påsatt, og jobber fortsatt med bevis. Mer enn det ønsker vi ikke å gå ut med akkurat nå, sier lensmann i Våler, Ingjerd Kagnes til NRK.

– Har dere noen konkrete mistanker om hvem som kan stå bak?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Etterlyser en grønn Volvo

Politiet ønsker nå tips fra vitner som kan ha sett noen i nærheten av kirka i fra 02.20. Spesielt interessert er de en grønn Volvo.

- Det er veldig viktig at vi får inn tips. En stor kulturskatt har gått tapt, og vi ser svært alvorlig på denne saken. Vi kommer nå til vi sette alle ressurser inn for å finne ut hvem som har gjort dette, sier Kagnes.

Våler kirke er totalskadd

– Gjør vondt i hjertet

Kirka var en viktig samlingplass og betydde mye for folk i Våler. Ordfører Kjell Konterud sier beskjeden om at brannen var påsatt har gjort dagen enda tristere.

– Dette gjør så vondt i hjertet som det går an. Dette huset her var det kjæreste vi hadde i bygda, sier Konterud.

– Nå ser vi fram til å få saken endelig oppklart.

LES: - Et landemerke har gått tapt

Over 200 år gammel

Brannalarmen i Våler kirke ble utløst klokka 02.24 natt til fredag. I løpet av fire timer hadde kirken brent ned .

I en periode så brannen ut til å være under kontroll, men den blusset opp igjen ved 5-tiden. En time senere raste den 204 år gamle kirken sammen.

LES: Bare ruiner igjen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Christian Lo-film til Berlin

    En norsk barnefilm laget av filmregissør Christian Lo fra Nord-Fron skal vises på Berlin internasjonale filmestival i februar. Filmen "Los Bando" (bildet) er en komedie, og det er kun tre norsk filmer som blir vist under barnefilmprogrammet i Berlin.

    Los bando
    Foto: Filmbin AS
  • Brøytebil og lastebiler kolliderte

    Det har vært et trafikkuhell mellom en brøytebil og to lastebiler på Riksvei 3, Hanestadkrysset. Det er ingen personskader. Nødetatene er på vei til stedet. Veien er åpen, melder politiet.