NRK Meny
Normal

- Jeg har sona straffa mi

Den dopingsdømte fotballspilleren Sveinung Fjellstad er klar for å spille sin første kamp på to år på søndag. - Jeg har sona straffa mi, sier han.

Den tidligere Ham Kam-spilleren er den første toppspilleren i norsk fotball som har fått en dopingdom. Etter to års utestengelse er han søndag klar til å spille for Gjøvik/Lyn.

Var usikker på come-back

Sveinung Fjellstad sier at de to årene som har gått har vært tøffe. Han var usikker på om han skulle gjøre come-back etter dopingdommen.

-Det var tungt i starten. Etterhvert fant jeg andre verdier som jobbing og familie. Men fortsatt er fotballen en del av livet mitt. Plutselig fikk jeg lyst igjen og da slengte jeg med med, sier han.

Nå føler han seg som en liten guttunge som vil vise hva han er god for i sin nye klubb Gjøvik/Lyn som spiller mot Raufoss søndag.

Ble godt tatt imot

I Gjøvik/Lyn føler Sveinung Fjellstad han er blitt svært godt tatt imot.

- Det er viktig når en klubb tar meg imot på den måten, sier han. Han kan ikke si om han blir i klubben resten av karrieren. Foreløpig har han skrevet en 1-årskontrakt.

- Jeg har ikke spilt en eneste kamp ennå. Jeg går i tenkeboksen etter sesongen, sier han.

Forberedt på negative reaksjoner

Sveinung Fjellstad er forberedt på at det kan komme negative reaksjoner i starten når han nå får spille fotball igjen.

- Det får komme det som kommer. Det får jeg bare rista av meg, sier han. Han tenker ikke på dommen mer, men prøver å konsentrere seg om mer positive ting.

- Jeg har sona straffa mi og kan starte opp igjen på nytt. Det er en deilig følelse å kunne stå her i dag, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK