NRK Meny
Normal

- Irving et feilgrep

- Det er et feilgrep å invitere David Irving til Litteraturfestivalen, mener Gudmund Moren som er medlem av festivalrådet.

David Irving

Forfatteren David Irving.

Foto: HANS PUNZ / AP

- Feilgrep

- Det er både uheldig og et feilgrep å invitere den omstridte forfatteren David Irving til neste års Litteraturfestival på Lillehammer.

Det mener Gudmund Moren som er medlem i rådet for Norsk Litteraturfestival.

Moren vil ta opp Irvingsaken med ledelsen i festivalen på rådsmøtet førstkommende torsdag.

Overrasket

- For det første vil jeg gjerne diskutere dette på rådsmøte på torsdag. Jeg er overrasket og stiller meg uforstående til denne invitasjonen.

- Hvorfor det?

- Han som andre, har en rett til å ytre seg selv om jeg er veldig uenig i det han står for. Men jeg forstår ikke at vi behøver å invitere ham.

Trekker invitasjonen?

- Så det er et feilgrep å invitere ham?

- Jeg vil ikke konkludere før dette er diskutert i rådet, men slik det ser ut for meg i dag, er dette uheldig og et feilgrep.

- Vil du foreslå at invitasjonen trekkes tilbake?

- Først vil jeg høre argumentene og konkludere etter det. Men jeg ser dette som en mulig handling fra min side.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.