Normal

- Husker lukten av håret hennes

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nabojenta som er et av ofrene i overgrepssaken i Alvdal sier hun husker lukten av håret til den tiltalte moren i huset og at gardinene alltid var trukket for.

Den nå 18 år gamle jenta ville ikke forklare seg for retten da hun møtte i dag. Dermed blir tidligere avhør lest opp og spilt av på video, mens hun må svare på eventuelle spørsmål etterpå.

Hun forteller om gjentatte seksuelle overgrep fra både moren i huset og stefaren.

Laget mat nakne

I de tilsammen fire avhørene tegner hun et bilde av en familie der de voksne gikk nakne rundt, og gjorde seksuelle overgrep mot barna til nesten en hverdagslig ting.

Hun var mye i huset sammen med broren sin for å leke med barna der. Hun var mellom 11 og 12 år i denne perioden.

Hun fortalte blant annet at de to voksne i huset pleide å lage mat nakne og at hun trodde de kanskje var nudister.

De ba ofte barna komme og sitte på fanget deres mens de var nakne.

«Alle måtte gjøre ting med dem»

«Jeg husker lukten av håret hennes. Jeg husker at det alltid var skåler med godteri i huset deres. Det luktet litt søtt, akkurat som røkelse.» I dag regner hun med at det var hasj-lukt.

Hun fortalte også at hun la merke til at gardinene alltid var trukket for, og at lyset alltid sto på inne.

«Jeg forbinder sex i dag med å ha lyset på», leste aktor fra forklaringen.

Nabojenta forteller at både hun, broren og de to barna i huset ble misbrukt seksuelt ofte. De ble tvunget til å ta på moren og stefaren og gjøre ting med dem.

På spørsmål om hvem som var verst, sa hun at hun ikke visste helt, men at moren var verst mot broren.

Overgrepssaken i Alvdal

Nabojenta i Alvdal forteller om gjentatte grove seksuelle overgrep.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Truet med å ta broren i stedet

Hun forteller at hun etterhvert ikke brydde seg en dritt om hva de hadde gjort med henne, men hun var opprørt over hva de gjorde mot broren hennes.

En gang skal stefaren ha truet henne med at hvis hun ikke gjorde det han ville at hun skulle gjøre med ham, så skulle han få broren hennes til å gjøre det i stedet.

Hun skal ha blitt lovet belønning etter noen av overgrepene, en gang en is, en annen gang en bamse.

Hun sa også at hun husket at den 64 år gamle nabomannen hadde sagt at han syntes barn hadde de fineste kroppene, fordi de var så rene og urørte.

Ville passe på nabojenta

Nabojenta, som er den eldste av de fire barna som skal ha blitt misbrukt, fortalte i avhør at hun syntes synd på ungene i huset, spesielt på datteren til den hovedtiltalte moren.

«Stakkars jente, hun kunne jo ikke forsvare seg. Stefaren var bare jævlig mot henne. Han pleide å gå inn til henne mens hun sov. Det varierte hvor lenge han var der inne,» sa jenta i et av politiavhørene.

Hun følte et ansvar for datteren i huset, som var psykisk utviklingshemmet og fortalte at hun gikk til huset også for å passe litt på henne.

Sier ikke noe om egne foreldre

Nabobarna bodde i Alvdal i perioden fra 2003 til 2005 og skal ha blitt seksuelt misbrukt i huset i Alvdal i denne perioden. Deretter flyttet de fra bygda.

Jenta har ikke plassert sin egen mor og far i huset, slik som broren har gjort . Han har fortalt at foreldrene var der og så at barna deres ble misbrukt flere ganger.

Foreldrene er tiltalt for medvirkning til grove seksuelle overgrep mot sine egne barn.