NRK Meny
Normal

- Hamar bør bli homoby

Hamar bør være Innlandets homoby og få sin egen handlingsplan for integrering av homofile, mener Aps Anette Trettebergstuen, som sjøl er lesbisk.

 

Stortingsrepresentant fra Hamar sier til Østlendingens nettavis at hun vil jobbe for at lokalpartiet fører offensiv homopolitikk i kommunevalgkampen neste år.

– Jeg har ikke registrert at noen partier i Hamar har satt dette emnet spesielt på dagorden tidligere, sier Trettebergstuen til avisa, og synes Ap bør jobbe for at Hamar skal være Innlandets homoby.

- Det vil si at det skal være et godt sted å leve for alle. Trakassering skal ikke foregå i Hamar, sier Trettebergstuen.

– Hendelser både i Hamar og Oslo viser at det bør gjøres noe. Det er tydelig at det trengs tiltak fra politisk hold. Oslo har laget en handlingsplan for integreing av homofile. Vi skulle hatt det i alle byer, sier stortingsrepresentanten til østlendingen. 

Trettebergstuen mener homofobi må komme på timeplanen på skolene, i likhet med rasisme.

– "Jævla homo" er et av vanligste skjelldsordene i skolen, og det slås ikke ned på i like stor grad som rasisme, sier hun, og mener det bør også være et tema på lærerskolen.