- Grove sexsovergrep mot mindreårig jente

Tiltalen mot den overgrepstiltalte legen fra Hedmarken blir stadig alvorligere. Nå tiltales han også ved flere anledninger for å ha hatt samleie med ei jente under 16 år.

Mobiltelefoner beslaglagt hos den overgrepstiltalte legen fra Hamar

Politiet beslagla 11 mobiltelefoner hjemme hos mannen. De fant også 11 000 bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Legen er blant annet tiltalt for å ha truet en rekke jenter til å utføre sex med seg selv og sende han bilder av dette. Den yngste var bare 12 år gammel.

Få dager før rettsaken skal starte er det nå kommet et nytt alvorlig tiltalepunkt mot mannen.

Sex med barn under 16 år

Ifølge den utvidede tiltalen skal han ha hatt samleie med ei jente under 16 år ved flere anledninger. Dette skal ha skjedd sør i Hedmark høsten og vinteren 2004/2005. Jenta var da i 14-15 års alderen.

39-åringens forsvarer, advokat Krister Øie Braute, ønsker foreløpig ikke å kommentere tiltalepunktet.

– Vi fikk vite om dette først i dag, og jeg har ikke hatt mulighet til å snakke med klienten min ennå, sier Braute til NTB.

Han reagerer på at tiltalepunktet blir lagt til så tett opp til rettssaken. Saken begynner i Hedmarken tingrett mandag.

– Det er uvant at man kommer så sent på banen. Det er ønskelig å få rimelig tid på seg for å gjøre de forberedelser som er nødvendig. Det hadde vært mer ryddig om dette hadde blitt lagt fram tidligere, sier han.

Omfattende tiltale

Det er en meget omfattende tiltale mannen møter i retten. Den omfatter 21 jenter og 21 menn. Den inneholder cirka 100 tiltaltepunkter, og gjelder en rekke bestemmelser.

Mannen er tiltalt for å ha befølt ei jente under narkose på sjukehuset i Elverum, og for å ha filmet det hele.

Den tiltalte legen fra Hedmarken skal blant annet ha lurt jentene ved å utgi seg for å være en jente eller gutt i samme alder. Ifølge tiltalen skal han flere ganger ha utgitt seg for hete Elin, og være 12 eller 13 år.

– Presset menn

Mannen skal ha presset 14 menn for nærmere 600.000 kroner, etter at de hadde sendt nakenbilder av seg sjøl til det de trodde var unge jenter.

Deretter utga legen fra Hedmarken seg for å være faren til jenta, som han opplyste om var mindreårig. Han krevde store beløp for å unngå anmeldelse til politiet.

Påtalemyndigheten har lagt ned et forbehold om forvaring i tiltalten. Det vil si at de vurderer å be om forvaring for overlegen.