NRK Meny
Normal

- Galt å avbryte birken

Erling Jevne trosset værforholdene og gikk i mål på Lillehammer i formiddag. Han er ikke enig i avgjørelsen om å avbryte rennet.

Erling Jevne i mål på Lillehammer under birken 07
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

Hør Erling Jevne fortelle om turen etter målgang på Lillehammer.

- Jeg kjente vinden godt i noen kilometer, men det var fin temperatur. Også slapp vi myggen da, spøker Erling Jevne.

Til tross for at arrangørene valgte å avbryte på grunn av svært sterk vind, fullførte Jevne løpet. Han er ikke enig i rennledelsens avgjørelse.

- Personlig mener jeg det var galt å avbryte. De som går er voksne folk som har gått mye i fjellet, og på ni av ti fjellturer jeg har vært på, opplever jeg noen kilometer med slikt ruskevær som nå, sier han.

Det var ikke bare Erling Jevne som valgte å fullføre. 55 andre deltagere kom i mål på Lillehammer i formiddag. De gikk da på eget ansvar.

- Det var rene påskestemningen mot slutten, forteller Jevne.

Støtter Jevne

Han får støtte av Håvard Skorstad som også kom seg til mål.

- Når det ikke er for kaldt, og god sikt,  går det fint. Da får det være opp til hver enkelt om en velger å fullføre eller snu, sier Skorstad.

Rennledelsen avbrøt rennet for å ivareta deltagernes sikkerhet, men Jevne mener de som stiller til start er godt nok trent til å takle forhold som i dag.

- Alle som stiller har vært ute en vinterdag før, hvis ikke har de ingenting på startstreken å gjøre, sier Jevne.

Toralf Larsen
Foto: NRK

- Riktig å avbryte

Toralf Larsen fra Bardufoss kom seg til Raufjellet før han ble stoppet. Han forteller at vær og føre var bra frem til Skramstadsætra, men at det ble verre og verre mot Dambua og Raufjellet.

- Det var veldig kaldt og ikke behagelig å gå. Arrangørene har et stort ansvar, så jeg synes det var riktig å avbryte, sier han.

HØR: Toralf Larsen forteller om uværet på fjellet!

 

Målgang på Birkebeinerstadion under birken 07
Foto: Stein Schinstad / NRK