NRK Meny
Normal

Tiltalt for å ha kvalt sønn

Mandag starter rettssaken mot en 26 år gammel Ringsakerkvinne som er tiltalt for å ha mishandlet sin et år gamle sønn slik at han senere døde av skadene.

Fengslingsmøte

Magnulf Aurvåg forsvarer Ringsaker-kvinnen. Her med politiadvokat Barbro Røkenes i forbindelse med fengslingsmøtet.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Aktor Arne Ingvald Dymbe har utarbeidet en tiltale på legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter. Dette har en strafferamme på 11 års fengsel.

Blokkerte luftveger

Politiet startet etterforskning i oktober 2006 etter at barnevernet slo alarm da kvinnens to sønner gjentatte ganger havnet på sykehus. Den 15.desember offentliggjorde politiet at de hadde pågrepet kvinnen.

Grunnlaget for den svært alvorlige tiltalten er at påtalemyndighetene mener at Ringsakerkvinnen søndag 10. april 2005 på Ullevål sjukehus blokkerte sønnens luftveger slik at han sluttet å puste, fikk hjertestans og det oppstå hjerneskade, og at gutten senere døde av skadene.

Påtalemyndighetene mener at kvinnen gjorde det samme ved en rekke tilfeller også året før og at gutten som følge av dette mistet bevisstheten, ble blå på leppene og og fikk kramper, pustebesvær og hjertestans.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen også gjorde tilsvarende mot sin andre sønn i 2006 i tidsrommet slutten av juni til slutten av september. Påtalemyndigheten mener at hun blokkerte luftveiene til babyen slik at barnet ved flere anledninger mistet bevisstheten, ble blålig på leppene og fikk kramper, pustebesvær og pustestans.

Nekter straffeskyld

Ringsaker-kvinnens forsvarer Johnny Christian Schill sier at kvinnen nekter all straffeskyld , og at tida etter at saken dukket opp har vært tung.

- Hun er preget av situasjonen, sier Schill.

Saken går i Hedmarken tingrett, og det er satt av tre uker til bevisførsel i saken.

Graven til kvinnens sønn ved Ringsaker kirke.

Graven til kvinnens sønn ved Ringsaker kirke.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.

 • Blir kunstnerisk leder

  Ellen Horn blir ny kunstnerisk leder for Peer Gynt. Horn tiltrer i stillingen 1. mars, men skal jobbe mot forestillingen i 2019. Hun vil kombinere stillingen, som er en 50 prosents stilling, med jobben som skuespiller ved Nationaltheatret.

  Ellen Horn
  Foto: Gabrielle Graatrud/NRK