NRK Meny
Normal

- Flott at folk husker bestefar!

Interessen rundt Tangaroa-ekspedisjonen er stor. Mye takket være Thor Heyerdahl.

Olav Heyerdahl slapper av med fiske før Tangaroa legger ut fra Peru
Foto: Tangaroa

- Det er flott at folk fortsatt husker bestefar, sier Thor Heyerdahls barnebarn, Olav Heyerdahl, som er med på ekspedisjonen

Det er snart 60 år siden Thor Heyerdahl ble verdenskjent for å ha seilet 8500 kilometer over Stillehavet på en balsaflåte.

Nå seiler Olav i bestefarens kjølvann, og interessen for ekspedisjonen er minst like stor som den var dengang forteller Olav.

- Det er journalister og skuelystne overalt. Det er bra vi kan jobbe med flåten inne på marinens base, ellers hadde vi ikke fått arbeidsro, sier Olav.

Beholder roen

I 13-tiden tida, norsk tid, seiler Tangaroa ut fra La Punta I Peru. Da vi snakket med Olav i går kveld var det fortsatt mye som ikke var klart før avreise.

- Vi har ikke begynt å pakke og det er ganske så hektisk nå. Merkelig nok beholder vi likevel roen, sier Olav Heyerdahl.

En tøff tur

Turen tar 101 dager og er på hele 8500 kilometer. Det blir en tøff tur over havet i all slags vær og vind. Det tøffeste blir nok likevel å bo så tett på hverandre, tror Olav.

- Vi er seks personer som skal være sammen på en flåte i tre måneder. Det blir trangt om plassen, og en skikkelig utfordring, sier Olav.  

Likevel legger han til;

- Men jeg gleder meg noe helt enormt!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.