NRK Meny
Normal

- Fire slitsomme uker er over

– Jo større mediadekning, jo større press på oss, sier dommer Tom Urdahl. Nå er fire ukers forhandlinger i Alvdalssaken over.

Video - Fire slitsomme uker

– Nå skal vi rydde lokalene og sette oss ned og fordøye dette, sier Urdahl. Han har ledet rettssaken som er blitt dekket av 20-30 journalister.

Stor informasjonsmengde

– Det er en stor mengde informasjon som skal bearbeides. Vi må ta dette med det største alvor fordi avgjørelsen får store konsekvenser for mange mennesker, sier Urdahl.

Tyngende ansvar

Aktoratet har omtalt saken som den alvorligste overgrepssaken i Norge hittil, og de fem personene i retten får et tyngende ansvar når de skal komme fram til en domsslutning i saken.

Retten må manøvrere i en sak der forsvarere og aktorat står langt fra hverandre, og der interessen er enorm.

– Bevisene er det sentrale

– Uansett hvor liten eller stor mediadekningen er i en rettssak, er det bevisene og bevisvurderingen som står sentralt for oss, sier Urdahl.

Dom i saken faller 18. februar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha ski-NM til Lillehammer

  Lillehammer Skiklub har meldt seg på i kampen om
  å få arrangere del 1 av NM i langrenn i 2020. Også Konnerud IL i Drammen vil ha arrangementet. Avgjørelsen faller i januar.

 • Alle hadde skrapt ruta

  Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

 • Ny fysisk trener i KIL

  Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.