NRK Meny
Normal

Elevene som har overlevd får hjelp nå

Elevene ved Valdres folkehøgskole, som overlevde ulykken i Kenya i går, får nå hjelp til debrifing i byen Nayouiki. Det opplyser rektor ved Valdres folkehøgskole, Jens Rindal.

Stille ved Valdres folkehøgskole i dag.
Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

To elever ved skolen omkom i en bilulykke i Kenya i går. De to var sammen med ni medelever på veg fra Mont Kenya mot Nairobi da minibussen de kjørte kolliderte med en lastebil.

Valdres folkehøgskole søndag formiddag.

Valdres folkehøgskole søndag formiddag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK
De som er på skolen møtes for å snakke om ulykken søndag kveld.

De som er på skolen møtes for å snakke om ulykken søndag kveld.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

De overlevende får nå bistand av to personer fra den norske ambassaden i Nairobi. I ettermiddag vil to prester fra sjømannskirken også slutte seg til gruppa, og gi dem profesjonell hjelp.

LES OGSÅ: Marte Kristine sat i ulukkesbussen der to medelevar omkom

LES OGSÅ: To norske elever omkom i Kenya

Prosjektet er avsluttet

De 11 var elever ved en linje som hadde idrett, bistand og Afrika som spesialfelt. Oppholdet i Kenya skulle var omtrent en måned. Resten av turplanene er nå naturlig nok avlyst.

Rektor Jens Rindal sier det blir viktig å få elevene hjem så fort som de er klare for det etter debrifingen. Rindal drar trolig selv til Nairobi mandag.

Har vinterferie

Elevene ved Valdres folkehøgskole har vinterferie denne uka. Noen elever har likevel dratt tilbake til skolen for å være sammen med medelever.

– De reagerer med sjokk og vantro, og har vanskelig for å skjønne at dette er virkelig, sier rektor Rindal.

De som er tilstede ved skolen skal møtes i kveld for å minnes de døde og bearbeide sorgen.

Rektor Jens Rindal forteller hvordan ulykka skjedde:

Rektor Jens Rindal sier ulykka er svært vanskelig å forstå både for elever og lærere.

Ikke vært utsatt for ulykker tidligere

Valdres folkehøgskole har flere linjer der elevene reiser utenlands som en del av folkehøgskoleoppholdet. – Valdres folkehøgskole er kanskje den folkehøgskolen som reiser mest. Vi har lang erfaring i å reise med elever til andre kontinenter, men har aldri vært usatt for noen så alvorlige ulykke tidligere, opplyser rektor Rindal.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK