NRK Meny
Normal

- Dette satte en støkk i oss alle

– Sykkel er en risikosport, sier kaptein Tor Haugstulen på laget fra Ottestad Sykleklubb. Tre brakk kragebeinet og to andre ble lettere skadet etter en sykkelvelt under Landeveisbirken i går.

Fem syklister ble lettere skadet under velten på Landveisbirken

Fem syklister ble lettere skadet under velten på Landveisbirken.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Politiet har opprettet sak, og videre avhør vil avklare ansvarsforholdet.

Det var under den 134 km lange Landveisbirken på lørdag at et strålende ritt ble avsluttet med kaos og skader for laget fra Ottestad.

– Fra himmel til helvete

Tor Haugstulen

Tor Haugstulen

Foto: Privat

"Slike uhell bringer en fantastisk tur fra himmel til helvete. Og da var det 3 km igjen!", skriver Haugstulen på hjemmesiden til Ottestad Sykleklubb.

Ulykken skjedde i Søre Ål i Lillehammer. Først kjørte to store motorsykler forbi laget ved Søre Ål kirke, deretter kommer en fartsdump like ved Søre Ål skole.

Så skjedde det uventede: en av motorsyklene bremser ned også etter fartsdumpen, istedenfor å øke farten, og svinger inn til siden. Dermed kolliderer flere syklister med motorsykkelen.

– Fortsatt konflikter

– Jeg skal ikke her og nå komme med noen sterke meninger om ansvarsforholdet, men jeg skal snakke med flere på laget nå i helga. Når alle detaljer er klare, og politiets etterforskning er ferdig, skal vi avgjøre om det blir anmeldelse eller ikke, sier Haugstulen.

– I fjor var det flere konflikter og hissige debatter mellom syklister og andre trafikanter. Hvordan har utviklingen vært de siste årene?

– Jeg har drevet sykkelsport i ti år, og jeg syns ikke det har vært noen bedring. Men jeg vil ikke bidra til å piske opp stemningen noe mer. Nettopp av den grunn vil jeg ligge lavt i terrenget og ikke si noe mer om denne ulykken før vi har klarlagt alle detaljer.

Det finnes eksempler på uakseptabel adferd hos begge parter.

Tor Haugstulen

– Jeg mener det burde være mulig å komme fram til felles adferdsregler for myke og harde trafikanter. Det finnes eksempler på uakseptabel adferd hos begge parter.

Tor Haugstulen fra Ottestad under et ritt mellom Bergen og Voss.

Tor Haugstulen fra Ottestad under et ritt mellom Bergen og Voss.

Foto: Privat