NRK Meny
Normal

- Det har vært sex-prat

– Det har vært seksuell kommunikasjon mellom Øygard og jenta, bekrefter Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen.

– Han burde satt en grense for denne type prat, sier Larsen til NRK i en pause i rettssaken fredag.

Aktor Thorbjørn Klundseter har i dag fortsatt med å spørre om den hyppige kommunikasjonen mellom Øygard og den da mindreårige jenta, og har lest opp en rekke samtaler de to hadde på Skype.

Les: Angrer på Skype-samtaler

Beklager «griseprat»

Øygard har innrømmet at han gikk over streken, og beklaget det han kaller «griseprat». Han fastholder likevel at det var jenta som tok initiativ til de fleste samtalene.

Jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal vil ikke kommentere at Øygard selv kaller samtalene for "griseprat", men hun mener Øygard forsøker å snakke seg bort fra innholdet i samtalene.

– Han prøver å unngå temaet, sier Hjortdal til NRK.

– Har stålsatt seg

Jenta er ifølge Hjortdal godt forberedt på detaljene i saken, og bistandsadvokaten sier at 16-åringen har stålsatt seg mot det som kommer fram i Øygards forklaring.

– Hun har stålsatt seg, vi har vært gjennom dette stoffet ganske grundig. Hun vet at dette er en viktig del av bevisføringen, sier Nina Braathen Hjortdal.

Les: - Lot meg rive med

Retten sitter på 80 sider med samtaler de to har hatt på chatteprogrammet Skype, og Øygard mener det er noen få episoder som kan oppfattes som noe mer enn det det egentlig var.

– Det er to ganger det gir utslag i den typen kommunikasjon vi ser. Det var hun som startet det. Jeg burde nok ha stanset det tidligere, det er ikke mitt ansvar å teste slike grenser. Jeg skulle ikke ha vært med på den språkbruken, som den voksne parten, sier Øygard.

Innholdet i flere av samtalene aktor leser opp kan oppfattes som grovt, men Øygard hevder han hele tiden forsøkte å sette grenser, og mener det var jenta som var pådriver der samtalene virker å være av en seksuell karakter.

Les: – Jeg har vært voldsomt skeptisk til politiet i denne saken