NRK Meny
Normal

- Blir ikke TV-festival i mars

Det blir ikke noe av TV-festivalen som Lilyhammer-stjerna Steven van Zandt ville arrangere i Lillehammer i mars 2015. – Vi rekker ikke å ha festival i mars, sier Tone Lien i Olympiaparken, en av eierne av arrangøren LFA.

Scene fra Lilyhammer

REKKER IKKE: Steven van Zandt og LFA rekker ikke å arrangere tv-festival i mars 2015.

Foto: rubicon / nrk

Steven van Zandt, eller Little Steven som han kanskje er mer kjent som, lanserte i 2013 idéen om en TV-dramafestival i Lillehammer.

Dermed ble selskapet Lillehammer Foundation for the Arts (LFA) etablert med van Zandt som den største eieren.

Planen var å ha en ukes festival på vinteren med visninger av tv-dramaer av høy kvalitet, og den første festivalen skulle skje i mars 2015.

– Skal møtes så snart van Zandt kan

Da fylkesutvalget i Oppland i forrige uke behandlet en støtte på 1 million kroner til LFA, ble det stanset i siste øyeblikk fordi organiseringen av selskapet er uklar.

Tone Lien

FESTIVAL I 2016: – Vi har avlyst tv-festivalen i 2015, sier Tone Lien.

Foto: joar elgåen / nrk

– Det er rot i hvordan LFA er organisert, innrømmer Tone Lien, administrerende direktør i Olympiaparken, som er en av aksjeeierne.

LFA skal ha generalforsamling i nærmeste framtid for å få på plass et ordentlig styre.

– Van Zandt er styreleder, og vi skal ha generalforsamling så snart han har tid til å komme til Norge, sier Lien.

Rekker ikke festival i mars 2015

Ifølge rådgiver i kulturetaten i Oppland fylkeskommune, Terje Kongsrud, har LFA bedt om et oppklarende møte med fylkeskommunen.

– Nå skal LFA få forklare hvordan de tenker seg vegen videre, sier Kongsrud. Han mener at det erfaringsmessig blir for travelt å få en så stor festival oppe og gå til mars 2015.

Tone Lien bekrefter at det ikke blir aktuelt med festival i mars 2015.

– Vi har bestemt at det ikke blir festival før i 2016, sier Lien.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjålet grusbil i grøfta

  En stjålet grusbil kjørte av vegen i Hunndalen like før klokka 03 i natt. Grusbilen ble stjålet fra et pukkverk. Sjåføren, det vil si tyven, stakk av og politiet leter etter vedkommende.

 • Nei til terrengsykling i Nordmarka

  Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK