NRK Meny
Normal

- Best for SV i regjering

SVs Karin Andersen mener det er best om SV fortsetter i regjering, også etter partiets dårlige valg.

Karin Andersen
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Men selv om partiet gikk til valg på fortsatt rød-grønn regjering, og det ble rød-grønt flertall, er det ventet at det blir SV-debatt om regjeringsdeltakelse. Professor i statsvitenskap Trond Nordby mener partiet blir schizofrent av å sitte i regjering.

Tjener på regjering

Men Karin Andersen som er gjenvalgt for SV fra Hedmark, er helt klar på at partiet tjener mer enn de taper på å sitte i regjering.

SV gikk tilbake 2,2 prosent, og fikk bare 6,5 prosent av stemmene i Hedmark.
Andersen tror SV tapte stemmer til Arbeiderpartiet på grunn av regjeringsspørsmålet denne gangen.

- Men det er bare i regjering vi og våre velgere kan få gjennomslag for våre saker, sier Andersen.

Politisk schizofreni

Historiker og professor i statsvitenskap Trond Nordby ved Universitetet i Oslo sier til NTB at kostnadene ved å sitte i regjering blir ekstra store når du må skrinlegge dine fanesaker.

- Når Kristin Halvorsen som partileder går inn for boikott av israelske varer, men ikke som finansminister, blir det en form for politisk schizofreni, sier han.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.