NRK Meny
Normal

- Altfor lav straff

Aktor i saken mot mannen som er tiltalt for å ha slått og sparket to barnevernsansatte på Otta, vil ha fengsel i ett år og seks måneder. – Ubegripelig, sier den sykmeldte barnevernlederen.

Kristin Kalbakk
Foto: Reidar Gregersen/NRK

– Vi overlevde fordi min kollega klarte å holde igjen døra da han kom for å angripe oss på nytt. Han fikk ikke fullført den planlagte handlingen, som var å drepe, sier Kristin Kalbakk.

Grov vold

Mette Yvonne Larsen og Eirik Braathen

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen mener de to barnevernsansatte ble utsatt for alvorlig vold.

Foto: Reidar Gregersen/NRK

Det var i oktober i fjor en 29 år gammel mann gikk til angrep på to ansatte etter at han hadde fått vite at han ville bli fratatt omsorgen for sin sønn.

Under rettssaken i Nord-Gudbrandsdal tingrett har det kommet sterke vitnemål om grov vold.

Bistandsadvokat krever tre år

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen mener også at påstanden er for lav.

– En vanlig voldshendelse straffes med rundt ett år. Her er det to kvinner som er utsatt for alvorlig vold. Den ene har antakelig fått varig mén.

Videre er det vold mot offentlig tjenestemann. Jeg mener derfor straffen skal være opp mot tre år, sa Larsen.

Forsvarer vil ha frifinnelse

Forsvarer Lars Braastad stilte spørsmål ved om tiltalte kunne være strafferettslig tilregnlig, og ville ha en undersøkelse av ham. Dette svarte retten nei til.

– Når ikke retten ville dette, var det naturlig for meg å be om frifinnelse, sier Braastad.

Les mer om saken her:


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.

  • Badepark i Randsfjorden

    En badepark ute i Randsfjorden er snart fullfinansiert. Parken vil koste 2,4 millioner, men blir gratis å bruke. Planen er at den skal stå ferdig til Randsfjordfestivalen i august, sier Ole Henrik Pedersen i Randsfjordfestivalen.

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.