Hvordan søke opp programmer?

 

Du kan finne programmer via forsiden på tv.nrk.no, Se TV direkte, TV-guiden, kategorier eller søk.

På tv.nrk.no har vi samlet programmene som er mest aktuelle akkurat nå. Du kan når som helst komme tilbake til denne forsiden ved å trykke på knappen «NRK TV» oppe til venstre, eller ved å trykke på «Lukk» når du er ferdig med å lese denne bruksanvisningen.

Programmene på forsiden er delt inn i tre faner: «Aktuelt», «Populært» og «Nytt». «Aktuelt» viser de programmene vi tror folk flest har interesse av å se akkurat nå. «Populært» viser programmene med høyest seertall på nett den siste måneden, og «Nytt» viser de siste programmene som ble gjort tilgjengelige på nett.

Øverst til høyre finner du de fire øvrige mulighetene for å finne programmer: «Se TV direkte», «Kategorier», «TV-guide» og «Søk».

Se TV direkte

Trykk på ”Se TV direkte” for å se det som sendes akkurat nå. Direktesendinger er ikke tilgjengelige fra utlandet. Les mer om hvorfor her.

Du kan også bruke ”Se TV direkte” dersom du vil se et program som begynte for inntil tre timer siden. Da drar du avspillerhodet tilbake til tidspunktet du ønsker å begynne på. Du kan når som helst trykke på den røde knappen merket ”Direkte” for å se det som sendes akkurat nå.

Kategorier

På kategorisiden finner du alle tilgjengelige programmer, sortert etter kategori.

Velg kategori i menyen til venstre. Du vil få opp de mest aktuelle programmene i valgte kategori. Du kan også se hva som er de mest sette eller de siste tilgjengeliggjorte programmene i kategorien ved å trykke på henholdsvis Populært eller Nytt øverst i feltet.

Til høyre for ”Nytt” finner du knappen ”A-Å”. Trykk på denne for å få opp en alfabetisk oversikt over alle programmene i valgte kategori. Hvis du ikke først har valgt en kategori, men står i ”Alle programmer”, vil du få opp en alfabetisk liste over samtlige tilgjengelige programmer i spilleren.

Distriktsendinger finner du under bokstaven ”D”. Filmer kan være arkivert under ”F” for film.

OBS! Programmene sorteres etter sin norske tittel. Denne er enten på bokmål eller nynorsk. Finner du ikke programmet i oversikten, kan det hende at tittelen er på en annen målform enn den du selv bruker. For eksempel er den britiske serien ”An idiot abroad” oversatt til ”Ein idiot på tur” på norsk.

Når du har valgt bokstav i den alfabetiske oversikten, vises kun programmer som er tilgjengelige på nett. Trykk på ”Alle” for å se listen over alle programmer (på den bokstaven) som har vært sendt på NRK.

TV-guide

TV-guiden viser hva som går på TV fra og med nå og utover dagen. Ønsker du å se hva som gikk tidligere på dagen, trykker du på den lyseblå lenken ”Vis hele dagen”.

Øverst i feltet kan du også velge andre dager i inneværende uke, eller du kan velge en dato, inntil tre uker frem i tid eller ett år tilbake i tid. Vær oppmerksom på at det kan bli endringer i den fremtidige sendeplanen.

Fargekoder
Programmer som går akkurat nå har lilla skrift. Trykk på dette for å se sendingen direkte.

Programtitler i grått er ikke tilgjengelige på nett, enten fordi det ikke er klart for publisering, eller fordi NRK ikke har rettigheter til nettpublisering. Trykk på programmet for mer informasjon.

Programtitler i hvitt er tilgjengelige på nettet. Trykk på tittelen for mer informasjon og trykk på programbildet for å starte avspillingen.

Søk

Øverst til høyre på siden finner du søkefeltet. Her kan du søke med stikkord eller tittelen på programmet du ønsker å se. Søket vil også vise resultater fra teksting og programomtale. Når du begynner å skrive, vil søkemotoren foreslå en programtittel. For å akseptere denne, trykker du på høyre piltast og deretter på Enter.

Søkeresultatet viser alle programmer som har søkeordene i seg. Har du søkt etter en TV-serie, vil episoden som dukker opp først være den som sist gikk på TV. Det er ikke nødvendigvis den nyeste. Trykk på programbildet for å få opp oversikten over alle episodene og sesongene i serien.

Den norske programtittelen er enten på bokmål eller nynorsk. Finner du ikke programmet i søkeresultatet, kan det hende tittelen er på en annen målform enn den du selv bruker.

Annet

Enkelte programmer er kun tilgjengelige i vår gamle Nett-TV. Se etter programtittel på denne siden.

Oversikt over TV-programmer som er tilgjengelige fra utlandet, finner du her.