Brennodden: – Dette har dere ikke fortjent, mine venner

Levajok (NRK): Kjell Brennodden følte for å beklage til sine firbente venner etter å ha kjørt rett gjennom Sirbma, for deretter å havne i et skikkelig uvær på veien til Levajok.

Created by InfoDispatcher

Kjell Brennodden og Sigrid Ekran hadde en tung etappe fra Sirbma til Levajok. Uværet gjorde at Brennodden måtte stanse i sporet. Video: Rolf Jakobsen.

– Det var stygt av meg å ta dere ut i dette været ,sa Kjell Brennodden mens han la ut halm til en gjeng med slitne hunder på sjekkpunktet.

I følge handlerne til Brennodden måtte han stoppe i sporet på vei ned fra fjellet. Uværet ble så kraftig at han ble kastet rundt med sleden og ble sittende fast I stormen.

– Det var veldig tøft for meg å stå på beina, så jeg er glad jeg er her, sier Brennodden i en kommentar på hans egen facebookside.

Kom som en overraskelse

66-åringen har tidligere i løpet hevdet at han kun kjører ferietur i år, men etter å ha kjørt flere etapper raskest av alle kan det se ut til at planene er endret på. I Sirbma valgte veteranen å kjøre rett gjennom sjekkpunktet, der blant annet Sigrid Ekran hadde lagt seg for å hvile. Det satte fart i teten, Ekran var på vei etter Brennodden bare 40 minutter senere. Underveis i etappen ble Brennodden forbikjørt av Ekran, som også fikk styggværet midt i mot seg.

– Jeg hadde ikke hørt noe om at det skulle være så dårig vær på vei over. Det føyk snø inn i øret på veien, forteller Ekran til Brennodden på sjekkpunktet.

Det er meldt dårlig vær for de siste etappene inn mot Alta, men likevel kom det overraskende på kjørerne. Hva de to konkurrentene nå velger å gjøre røper de ikke, hundene er iallefall lagt på halm, så noen timers hvile blir det på Levajok.

Created by InfoDispatcher

Her kommer Sigrid Ekran inn på sjekkpunktet i Levajok. Video: Liss Jacobsen

Created by InfoDispatcher

En time etter Sigrid Ekran, kom Kjell Brennodden inn til Levajok. Video: Liss Jacobsen