NRK Meny
Normal

Tett i kampen om å bli juniorverdensmester

Alt tyder på at det vil bli kriget om VM-tittelen i juniorklassen helt frem til målstreken i Alta.

Finnmarksløpet junior

Guro Krempig og Mina Skjøthaug Karlstrøm kom inn til Jotka som nummer 3 og 4.

Foto: Geir Otto Olsen / Finnmarksløpet

For når de unge kjørerne ankom siste sjekkpunkt i Jotka var det bare 15 minutter mellom nummer 1 og nummer 5. Klokken 07.20 i morges ankom Anette Børve Hernes til sjekkpunktet, men bare åtte minutter etter signerte Hanna Lyrek seg inn. Med minutters mellomrom kom også Guro Krempig, Mina Skjøthaug Karlstrøm og Elisabeth Uglebakken.

Mamma til Mina, Marianne Skjøthaug, forteller om en strålende glad datter som ankom Jotka i morgentimene

– Hun var nesten euforisk. Hun hadde hatt en fantastisk tur til Jotka med både nordlys og solskinn, forteller en glad mamma.

Det hadde vært en strålende tur, men spannet hadde ikke hatt den samme farten som tidligere. Hundene hadde ikke helt den samme trøkken som de andre, men den unge kjøreren var fornøyd likevel. Mamma Marianne synes det er utrolig spennende å følge datterens første Finnmarksløp

– Det er utrolig spennende og ikke minst gøy. De konkurrerer, men har samtidig et fantastisk samhold. De har jo gått i god skole for det er jo det langdistanse handler om, sier den erfarne hundekjøreren som også er regjerende verdensmesteren i 8-spann, en tittelen hun tok på Røros i 2011.

Alle vil bli verdensmester

Mina kom inn til Jotka som nummer fire og har ikke vært oppe på tetsplass så langt. Likevel er hun klar for å konkurrere de siste kilometerne inn til Alta og håper, som alle de andre, å vinne Finnmarksløpet.

– Hun kommer nok til å kjempe hardt og det tror jeg de kommer til å gjøre alle sammen. Likevel så tror jeg de kommer til å være rettferdig. Jeg ser ikke bort i fra at det kommer nok sammen over målstreken om det ligger til rette for det, avslutter mamma Skjøthaug.

De er forventet i mål cirka klokken 13.30 og presseansvarlig hos Finnmarksløpet, Morten Brox, sier årets juniordistanse er midt i blinken.

Hanna Lyrek

Hanna Lyrek på sjekkpunkt Jotka.

Foto: Geir Otto Olsen / Finnmarksløpet

– Konkurransemessig er det helt perfekt. I løpet av en drøy time så er alle ni i mål. Det har vært et flott juniorløp i år og fortsetter det slik så blir det nok enda flere som stiller til start til neste år. Forhåpentligvis noen gutter også, smiler Brox.

Les også: Forhåndsfavoritt har trukket seg fra Finnmarksløpet - NRK - Finnmarksløpet

Les også: Se bilder fra folkefesten her! - NRK - Finnmarksløpet