Tett i 500-teten

Kun få minutter mellom de første i 500-teten, som nærmer seg mål.

Ole Sigleif Johansen og Elisabeth Edland

Ole Sigleif Johansen og Elisabeth Edland fikk full stopp like etter sjekkpunkt Jergul.

Foto: Anita B. Svaler/FinnmarksløpetOl

I løpet av en liten time mellom 06.21 og 7.20 forlot fem 500-kjørere nest siste sjekkpunkt før mål.

9 minutter mellom tre på topp

Ole Sigleif Johansen har ligget i tet stort sett hele løpet, og kjørte ut fra Jergul først av de fem.

To minutter senere tok Elisabeth Edland løs, deretter fulgte Marianne Skjøthaug, Bernd Helmich og Jørn Sødahl Kvam henholdsvis 9, 34 og 59 minutter etter førstemann.

Teten fikk stopp

Men det var ikke uten startvansker at dette feltet tok løs fra Jergul.

En av bikkjene til Johansen fikk stopp og ville snu, og da Elisabeth Edland kom forbi ble det plutselig full stopp også for hennes spann.

Begge de to første må streve skikkelig får å få hundene i gang, og slik holder de på når nummer tre, Marianne Skjøthaug får lov å løfte anker. Spannet går som ei kule ut fra starten. Nå har alle tre kommet seg av gårde, det psykiske overtaket har Skjøthaug, melder Finnmarksløpets nettsider.

Dersom tiden mellom sjekkpunkt Jergul og til målgang i Alta er den samme som i fjor, omkring 8.30, ventes de første i mål rundt klokka 15 mandag.

Flere har trukket seg

Ronny Wingren

Ronny Wingren er en av flere som har trukket seg fra årets 500-kilometer.

Foto: Anki Ødegaard/Finnmarksløpet

Men det har også vært en del dramatikk før sjekkpunkt Jergul. Ronny Wingren, fra Finland, sønnen til fjorårets 500-vinner Ole Wingren, skulle starte ut som nummer fire fra Karasjok kl 20.04 i går kveld.

Han brøt istedet løpet fordi han har fire hunder med belastningsskader i håndledd og skuldre etter etappen fra Levajok til Karasjok.

Han er en av ti som har brutt årets distanse.

Wingren sier selv at det har vært meget varierende forhold oppover elva og i peioder var det særlig tunge spor. Så ingenting er avgjort før de er inne i Alta, muligens i kveld.