Sørlie kjemper om Iditarod-seier

Hjelper Thomas Wærner har tro på hundekjører Robert Sørlie som vinner i verdens lengste hundeløp Iditarod.

Thomas Wærner om Robert Sørlie i Iditarod.

Thomas Wærner er såkalt handler, eller hjelper, for hundekjører Robert Sørlie under årets Iditarod-løp i Alaska. Her forteller han om status i løpet.

Fjorårets vinner i Finnmarksløpet, Thomas Wærner, er i år hjelper under Iditarod-løpet i Alaska for Robert Sørlie.

Godt over halvveis i verdens lengste hundeløp ligger Sørlie godt an på en foreløpig sjuende plass.

– Robert har gjort et godt løp. Han har gode etappetider, og ligger langt foran kjøreskjema. Det er rekordraske tider i år, men det ser bra ut, forteller Wærner.

Vunnet før

Robert Sørlie er den eneste nordmannen som har vunnet Iditarod-løpet, som er cirka 1.800 kilometer langt. Han vant både i 2003 og i 2005.

I tillegg til Sørlie deltar Ralph Johannessen i årets Iditarod. Johannessen deltar for første gang, men har en seier i Finnmarksløpet i 2010 å vise til.

– Kan vinne

Robert Sørlie er kommet inn til sjekkpunkt Kaltag, og har da tilbakelagt 629 miles, eller 1012 kilometer, av løpet. Ifølge Wærner er det seks-sju hundespann som skiller seg ut som potensielle vinnere, og Robert Sørlie er en av dem.

– Det er vanvittig mange flotte spann, og et imponerende nivå. Mange ligger foran Robert, men de har ikke tatt åtte timers hvilen som Robert har tatt, og han kan ta inn der, vurderer Wærner.