Slik så gulljenta ut etter syv dager, lite søvn og 1100 kilometer med kraftig vind

– En perfekt hundekjører i sin beste alder, sier Finnmarksløpet.

Sigrid Ekran

Her er Sigrid Ekran like etter å ha passert målgangen i Finnmarksløpet.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Sigrid Ekran har vært suveren under årets finnmarksløp og kunne i ettermiddag kalle seg selv for verdens beste hundekjører, etter at hun gikk i mål i Alta som nummer en. Hun utklasset konkurrentene.

Finnmarksløpet, som strekker seg 1100 kilometer i et område av verden ikke langt unna Nordpolen, må sies å kanskje være en sport for noen av landets tøffeste tøffinger.

I år har kjørerne opplevd tidvis svært tøffe værforhold, blant annet over fjellet og ned mot Levajok. Men gulljenta så ikke akkurat veldig prega ut da hun kom i mål.

– Noen av deltagerne ser nok litt sliten ut når de kommer i mål, Sigrid gjorde ikke det. En del av de andre utøverne er jo også noe eldre enn henne – Sigrid er i sin beste alder, sier Trond A. Andersen i Finnmarksløpet.

Sigrid Ekran i mål

Ekran smilte fra øre til øre i målgangen i Alta.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Fikk hvilt godt

Andersen tok imot den ferske verdensmesteren ved målgangen, en verdensmester som smilte fra øre til øre, og intervjuet henne foran det entusiastiske publikumet i Alta.

Han fulgte også Ekran og spannet et stykke ut av Jotka tidligere på dagen, det siste sjekkpunktet i løpet, og inn mot Alta.

Andersen beskriver også Ekran som en «perfekt hundekjører» – noe som kom til syne i målgangen i dag.

– Sigrid har kjørt svært godt og har hatt mulighet til å hvile og roe ned helt frem til det siste sjekkpunktet, sier han.

– Flink med dyrene

Andersen skryter over farta og teknikken til den ferske verdensmesteren, såvell som hundene og apparatet rundt henne som er med å gjøre suksessen hennes mulig.

Ekran er kjent for sitt gode hundehold og har tidligere mottatt pris fra Finnmarksløpet for nettopp det.

– Hun er ekstremt flink på dyrestell og det å ta vare på hundene. Alle som deltar på Finnmarksløpet er flink, men hun har et godt øye til det, sa hennes bror og handler Petter Ekran til NRK tidligere i dag.