NRK Meny
Normal

Her forlater Frydenlund Kirkenes

Etter fire timers hvile dro Ronny Frydenlund fra Kirkenes. Han leder an i sporet mot Ellentjern.

Created by InfoDispatcher

Ronny Frydenlund kjørte ut fra Kirkenes klokken 08.54 Video: Rolf Jakobsen

Harald Tunheim dro overraskende fra Neiden etter bare fire timer hviler. Han ville kjøre over til Kirkenes før uværet og håpet var at været skulle sinke konkurrentene. Slik ble det ikke. Rett før klokken 09.00 valgte Ronny Frydenlund å dra fra Kirkenes, med bare fire timer hvile i kroppen. Frydenlund hadde forøvrig sin 16-timers hvile i Neiden.

– Det er musikk i mine ører, sa Frydenlund da de 12 bikkjene bjeffet ivrig foran sleden i det de dro ut fra Kirkenes.

Frydenlund er kanskje først i sporet mot sjekkpunkt Ellentjern, men er ikke alene. Da Frydenlund kjørte ut, var Sigrid Ekran, fjorårets vinner, i sluttfasen med å gjøre klar hundene. Ca klokken 09.30 var Ekran på meiene ut fra Kirkenes.

Sigrid Ekran

Sigrid Ekran på vei ut fra Kirkenes

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Nå settes taktikken i gang

De første kjørerne har forlatt Kirkenes, det betyr at de har kommet halvveis og har tatt fatt

Ellentjern

Sjekkpunkt Ellentjern

Foto: Inghild Eriksen / NRK

på veien tilbake til Alta. Akkurat nå er de på vei til sjekkpunkt Ellentjern, som er nytt av året. Dette er et villmarkssjekkpunkt, hvor kjørerne ikke får hjelp til noe. Ingen har adgang til sjekkpunktet, selv ikke handlerne. På grunn av det nye sjekkpunktet er også årets løp noe lengere enn vanlig, omlag fem mil. Det er når kjørerne forlater Kirkenes at man sier at konkurransen er i gang, her i fra og ut blir det mer og mer taktikk blant kjørerne.