Ødela armen og mistet fem hunder – men Monsen er like blid

– Jeg er typen som bare ser muligheter, sier Lars Monsen etter Finnmarksløpets tøffeste etappe.

Lars Monsen i Levajok under Finnmarksløpet i 2015

UKUELIG: Lars Monsen må tåle både skader og frafall i hundespannet, men han synes fortsatt det er fantastisk å kjøre Finnmarksløpet. Video: Jan Harald Tomassen. Foto: Knut-Sverre Horn

De fleste andre ville antakelig beskrevet utviklingen i løpet som et mareritt. Lars Monsen (51) måtte nemlig ta ut fem av hundene på sjekkpunktet i Sirbma, fordi veterinærene mente de ikke var i form til å fortsettte.

Dermed måtte han forsere 70 kilometer over fjellet i storm – med bare sju hunder foran sleden.

– Plutselig var konkurransen over, sa Monsen til NRK etter at han hadde sjekket inn og fått halm under hundene på Levajok i Tanadalen.

Ingen knekk

Frafallet i hundespannet kommer på toppen av skaden han pådro seg i skulderen under trening uka før Finnmarksløpet skulle starte.

– Armen er vel ødelagt fram til sommeren, tenker jeg.

Men det er likevel ingen ting ved Monsen som tyder på at han har fått seg noen psykisk knekk.

– Det er surt i fem minutter, men jeg er typen som bare ser muligheter, sier den profilerte villmarkingen.

Han tar fortsatt sikte på å fullføre, men da kan han maksimalt sette ut en hund til. Reglene krever seks hunder i spannet over mållinja.

Diskuterer været under Fl i 2015.

UVÆRSBRAGDER: Lars Monsen og Harald Tunheim hadde et svare strev med å ta seg trygt fram i uværet over fjellet. Her diskuterer de dagens utfordringer. Video: Jan Harald Tomassen. Foto: Knut-Sverre Horn