NRK Meny
Normal

Næss måtte ta ut nok en lederhund

Alle de tre lederhundene som skulle ta Birgitte Næss til topps i Finnmarksløpet, er nå ute.

Birgitte Næss

Inn til sjekkpunkt Varangerbotn kom Birgitte Næss med en hund i sleden. Petter Karlsson, som ligger først i løpet, ga henne en hjelpende hånd når Næss kom kjørende til sin plass på sjekkpunktet.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Hundekjøreren kjørte inn på sjekkpunktet i Varangerbotn klokken 14.12, med åtte hunder foran sleden og en som måtte sitte på.

Næss var lei seg for å måtte ta ut nok en lederhund, og må nå disponere om i spannet.

Birgitte Næss

Denne hunden kom inn på sjekkpunkt Varangerbotn i sleden. Næss er nå registert med ni hunder igjen i spannet. Om denne tas ut, er foreløpig uklart.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Viktige ledere ute

Opprinnelig starter man med 14 hunder i spannet, men om noen blir slitne, får skader eller blir syke, blir de satt ut på sjekkpunktet.

Birgitte Næss

Birgitte Næss har nå ni hunder med seg inn på sjekkpunktet i Varangerbotn, og Næss tror selv at dette ikke vil holde til pallplass.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Disse kan ikke tas inn i spannet igjen, kun de som startet løpet kan gå inn til mål.

For Birgitte Næss er nå alle de tre lederhundene hun hadde satset på i Finnmarksløpet satt ut.

Næss sa selv da hun kom inn til sjekkpunktet i Varangerbotn at hun tror de åtte hundene som er igjen kan løpe til mål, men ikke med samme fart og til en topp plassering.

Hun føyde også til at hun nå må stokke om i spannet, og la to andre hunder fungere som ledere.

Også Petter Karlsson, som leder 1000-kilometeren, har ni hunder igjen, mens Ronny Frydenlund på tredjeplass har ti hunder i spannet.