NRK Meny
Normal

Monsen og Rimmen skal på Finnmarksløpet sammen

Lars Monsen og Anne Rimmen skal sammen lede årets Finnmarksløp for NRK Sporten. Selv skulle Monsen ha byttet ut mikrofonen med egne hunder.

Anne Rimmen og lars Monsen

Anne Rimmen og Lars Monsen er klare til start. I fjor endte Monsen på 23. plass i Finnmarksløpet, mens i år stiller han foran kamera på NRKs sendinger.

Foto: Fredrik Norum / NRK

– Jeg gleder meg voldsomt til å følge løpet på nært hold, forteller Lars Monsen.

Sammen med Anne Rimmen skal han dekke årets Finnmarksløp for NRK en halvtime hver kveld fra lørdag 12. mars.

– Med Anne Rimmen ved siden av meg blir det bra. Hun er vanvittig proff, sier Monsen.

– Skulle helst ha kjørt

Selv skulle han nok ønsket å bytte mikrofon ut med slede og bikkjer.

– Jeg skulle mye heller har kjørt selv, men i og med at vi har for unge hunder, som ikke ville tålt distansen, så er det nest beste å rapportere for NRK, sier han.

I fjor deltok han med sitt eget hundespann. Da ble det ingen topp-plassering, og Lars Monsen endte da på en 23. plass i Finnmarksløpet 1000.

– Men jeg hadde det kjempegøy. Jeg møtte mye motstand, og mot slutten så måtte jeg dytte sleden med tre av bikkjene i. Da er det bare å bite tennene sammen, og det liker jeg bedre enn å ikke møte noe motstand, sier den hardbarka villmarksentusiasten.

Runder av sesongen i Finnmark

Lars Monsen og Anne Rimmen

De to dekket også Finnmarksløpet i 2009.

Foto: NRK

NRKs Anne Rimmen er også klar for Finnmarksløpet. Selv har hun hatt en hektisk vinter, med programlederi både for Melodi Grand Prix og VM i Oslo.

– Jeg har hatt en fabelaktig vinter. Det startet med MGP, er i full gang med Ski-VM nå, og jeg avrunder sesongen med Finnmarksløpet. Det er tre kjempemorsomme prosjekter, forteller Rimmen.

– Hvorfor tror du Finnmarksløpet appellerer til folk utenfor Finnmark?

– Jeg kjenner flere som gleder seg til å følge løpet, også utenfor Norges grenser. Man trenger ikke kunne noe om hundekjøring for å se på dette. Fantastisk natur, herlige utøvere, vakre dyr og god stemning gjør at dette er god underholdning både i virkeligheten og på TV, sier hun

Hun har selv blitt veldig fascinert over løpet.

– Jeg er veldig glad i dyr, og syns samspillet mellom hundene og fører er både imponerende og rørende. De som driver med hundekjøring er ekstremsportsutøvere i ordets rette forstand. Lite søvn, lite næring og til tider ekstrem kulde er ikke for hvem som helst, sier Rimmen.

– Monsen har lun humor

Hundekjøring

Monsen og Rimmen under løpet i 2009.

Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Glåmdalen

Hun gleder seg også til å arbeide sammen med Lars Monsen.

– Lars og jeg hadde de samme rollene for to år siden, og det fungerte kjempebra. Lars er blid, hyggelig og en veldig flink fyr. Og han har en lun humor. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med ham igjen, sier hun.