NRK Meny
Normal

Kjell Brennodden har lagt ferien på hylla

Opprinnelig skulle hans siste finnmarksløp være en ferietur, men inn til Kirkenes var veteranen en av de raskeste i sporet. Nå har han startet videre og menger seg med teten.

Kjell Brennodden
Foto: Rolf Jakobsen

– Jeg hadde en kort ferie, ler Brennodden på spørsmål om ikke han var på ferietur.

I går fortalte veteranen at dette er hans siste finnmarksløp og at han derfor kom til å ta det i eget tempo. Lite tydet på det da han kom inn til Kirkenes, etappen fra Neiden kjørte han på knappe fem timer.

– Hundene går godt ja, men jeg hadde ikke tenkt å ta det så hardt. Jeg skal ta det som det kommer, sier den erfarne hunderkjøreren.

Han var en av de raskeste, men han var ikke først i sporet. Både Harald Tunheim, Steinar Kristensen og Bernd Helmich ankom Kirkenes før veteranen. Alle kjørte etappen på nesten seks timer. Med godt driv i spannet og medvind i konkurransen, kan det se ut til at utsagnet om at dette er det siste løpet, er trukket tilbake.

– Jeg har tenkt at dette blir mitt siste løp, men hva som blir sannhet i ettertid vet jeg ikke, sier han lurt.

Brennodden hadde en snittfart på 15.9 kilometer i timen inn til Kirkenes. Hundene på sin side hadde ennå mer å gå på.

– Jeg sto på matten å bremset mye, så det er ikke jeg som holder det tempoet.

- Hvordan har du trent i vinter for å kunne holde det tempoet?

– Litt lite, ler veteranen.

Det er tett i teten og de er alle klar for å bli verdensmestere. Kjell Brennodden hevder å ikke tenke spesielt mye på konkurrentene. Han tror likevel at Ronny Frydenlund tar sjanser, for å henge med i teten.

– Han har lært av meg å ta sjanser. Jeg tror nok han skulle hvilt litt mer, men det vet vi jo ikke sikkert da, forteller Brennodden.

Han har kjørt uttallige finnmarksløp, det siste han fullførte var i 2011. Så langt er hans beste plassering en 2.plass. Han har rukket å bli 66 år, det merkes på kroppen når det skal kjøres 1000 kilometer.

– Det merkes i leddene og sånn, men jeg synes selv det går bra. Jeg har faktisk sprunget et par motbakker, avslutter han like før avgang mot Ellentjern.