NRK Meny
Normal

Ketil Reitan kan ha kjørt feil

GPS-sporinga viser at Ketil Reitan har tatt feil av løypene etter at han forlot Neiden.

Ketil Reitan

Ketil Reitan ved sjekkpunkt i Neiden mandag formiddag. Han tilbrakte kun knappe fem timer her før han dro videre mot Kirkenes - muligens på feil løype.

Foto: Knut-Sverre Horn

Ketil Reitan startet ut fra Neiden 11.05 i formiddag, og drøye to timer senere kommer beskjeden om at han antakeligvis har kjørt feil.

Ifølge GPS-sporinga ser det ut som han har tatt løypa som skal brukes på returen fra Kirkenes, istedet for sporet han egentlig skulle tatt.

Må kanskje returnere

Nå er det usikkert om Reitan må returnere til stedet han kjørte feil, eller om han kan kjøre over på rett spor nå. Det siste vil isåfall være omkring 5 kilometer.

– Reglene for løpet sier i utgangspunktet at kjørere som kjører feil må returnere dit han kjørte feil, opplyser Finnmarksløpet på sine nettsider.

Reitan valgte i år som i fjor å ikke ta langhvilen i Neiden , i motsetning til flere av de andre storfavorittene.

Løypa er riktig merka

Rennlederne i Finnmarksløpet har nå vært ute for å undersøke merkinga, og undersøke hvor han faktisk befinner seg. Reitans GPS ble sist oppdatert klokka 12.32.

– Det er kjørernes eget ansvar å kjøre riktig løype, vi avkrefter at vi har gitt han beskjed om at han er på feil spor, sier rennleder Marit H. Hoveid

– Vi har vært og sjekka løypemarkeringene i krysset, og alt er forskriftsmessig. Det betyr at det er Reitan som har kjørt feil. Det er dagslys, og ingenting skulle tilsi at han skulle kjøre feil, sier hun.

Saken oppdateres fortløpende!