NRK Meny
Normal

Finnmarksløpet debuterer i Kirkenes sentrum

For første gang i historien stanser Finnmarksløpet i år i Kirkenes sentrum. – Det blir en kjempestor folkefest, sier ordføreren.

Kirkenes Finnmarksløpet

– Vi ønsker å være der folk er, sier lederen for Finnmarksløpet om beslutningen om å flytte årets sjekkpunkt i Kirkenes inn til sentrum.

Den lange løypa i Finnmarksløpet har tradisjonelt går fra Alta til Kirkenes tilbake til målgang i Alta. Tidligere år har sjekkpunktet i Kirkenes vært lagt til Grenselandsmusset og gamle Rica hotell som ligger til i utkanten av Kirkenes sentrum.

At hunder og kjørere i år kan observeres i sentrum gleder ordfører i Sør-Varanger kommune, Cecilie Hansen.

– Jeg tror dette blir en kjempestor folkefest. Det kommer til å bli liv og røre og masse spennende ting som skjer, sier Hansen.

– Vil være der folk er

Formålet ved å la et av sjekkpunktene være i sentrum er å engasjere større deler av innbyggerne.

– Vi ønsker oss mer plass rundt sjekkpunktet hvor det har vært litt trangt tidligere. I tillegg ønsker vi å være der folk er.

– Det skal være liv og røre på alle stedene Finnmarksløpet er. Vi tror at å være nærmere sentrum vil gjøre det lettere også for næringslivet å hive seg på, sier daglig leder for Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen.

Velorganisert kaos i Kirkenes under Finnmarksløpet 2010

Fra sjekkpunktet i Kirkenes i 2010.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

– Folkefesten skal ikke ødelegge hvilen

På sjekkpunktene under Finnmarksløpet skal det være mulig å hvile deltakerne. En folkefest i sentrum av Kirkenes kan ødelegge roen for både hunder og kjørere som ønsker å hvile. Pedersen forteller at dette er noe de allerede har tenkt på.

– Det er en naturlig snøskjerming rundt hvilestedet som gjør at hundene vil ha det fint der. I tillegg er det bygninger og trær mellom hvilestedet og torget der underholdningen vil foregå, sier Pedersen

– Det vil heller ikke være lyd på torget hele tiden, men til bestemte tider.

Hundekjøring
Foto: Christian Kråkenes / NRK