Her utfordrer hun den ferske mesteren

Tidligere vinner av Finnmarksløpet, Inger-Marie Haaland, utfordrer årets vinner Sigrid Ekran til kamp om verdensmestertittelen til neste år.

Inger Marie Haaland_Sigrid Ekran

Inger-Marie Haaland (t.v.) og Sigrid Ekran kan bli to sterke vinnerkandidater til neste års Finnmarksløp. Her har Haaland akkurat annonsert at hun stiller til start til neste år.

Foto: André Bendixen/NRK

I direktesendingen til nrk.no/finnmarkslopet, rett etter at Sigrid Ekran sikret seieren i 1000-kilometeren i Finnmarksløpet 2014, utfordret tidligere vinner Inger-Marie Haaland til kamp om neste års seier.

Haaland deltok ikke i år, men har jobbet som reporter og ekspertkommentator for Finnmarksløpets eget presseteam. Til neste år er hun imidlertid tilbake, og da har Finnmarksløpet status som verdensmesterskap.

– Ja, da blir jeg å se på startstreken her. Ikke som reporter, men bak meiene, sier hun.

Haaland vinner

Inger-Marie Haaland fra seieren i 2012.

Foto: Allan Klo

Var første kvinne

Haaland var i 2009 den første kvinnen som vant Finnmarksløpet. I 2012 stilte hun igjen på startstreken, og klinket til med sin andre seier av to mulige. I 2013 tok hun tredjeplassen bak Thomas Wærner og Arnt Ola Skjerve.

At Sigrid Ekran i år ble den andre kvinnen til å vinne 1000-kilometeren i Finnmarksløpet er Haaland veldig glad for.

– Jeg er så stolt av henne. Hun har vært så flink, sier hun.

I tillegg kom Birgitte Næss Wærner inn som nummer to.

– Det at det er dobbelt med kvinner på toppen er kjempeartig. Det har vært et tøft løp, og at to kvinner tar toppen, det er jeg stolt over, sier Haaland.

Kvinnekamp

Om det blir kvinnelig seier også til neste år er ikke usannsynlig.

– Det vil tiden vise. Det er for tidlig å si, men jeg antar at du kjører for å vinne, sier Haaland i direktesendingen og henvender seg til Sigrid Ekran.

– Det gjør jeg også, og det gjør sikkert Birgitte også. Så det skal komme til å bli en kvinnekamp, sier Haaland.

Live fra Alta - Finnmarksløpet.

Se hele direktesendingen fra Alta i opptak her.