NRK Meny
Normal

Disse 14 hundene er også verdensmestere

Dette er spannet som gjorde at Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet for andre gang.

Sigrid Ekrans hunder Ludvig og Sunniva
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Mange års avlsarbeid er en av faktorene som ligger bak at Ekran ble første kvinne til å vinne Finnmarksløpets lengste distanse to år på rad. I spannet går fortsatt Ellesmere fra hennes første egne husky-kull i Alaska i 2007. Åtte av hundene i spannet er kullsøsken fra sommeren 2010.

Navnene etterlater ingen tvil om at Ekran er trønder – her finner du Karsk, Taltjin, Æ, Ludvig, Matin, Børson, Berserk og Urvin!

Faren deres er Minto, en stjernehund som har gått i mål i alle Sigrids løp de siste årene, men som ikke var i toppform da årets Finnmarksløp skulle starte. Fy Fasan og Solan er også søsken.

Iben er den eneste hunden i spannet hun ikke har avlet fram selv, men hun er datter av Minto.Så godt som alle hundene blir brukt som lederhunder under ulike forhold. Sigrid Ekran har vunnet prisen for beste hundestell i en rekke av løpene hun har deltatt i.

Det siste den erfarne hundekjøreren gjorde i dette løpet var å stoppe på Jotka, bare fem mil fra mål, for å la hundene hvile. Hun ville krysse målstreken som verdensmester, med kun glade hunder.