Normal

Få med deg sendinga på NRK1

Flere kjørere har nå ankommet Kirkenes og nå begynner taktikkeriet. Få med deg siste nytt fra Finnmarksløpet på NRK1 i kveld.

Carina Olset

Carina Olset tar deg gjennom hele Finnmarksløpet, helt frem til målgangen. I dag er hun på plass i Kirkenes.

Foto: Inghild Eriksen / NRK

Tidlig i dag morges kom vinneren av 500-kilometeren inn over mållinja. Det ble Ole Sigleif Johansen som gikk av med seieren og samtidig ble norgesmester.

Samtidig tar spenningen seg opp i 1000-kilometeren, hvor flere kjørere nå har kommet inn til Kirkenes. Hvem starter først ut og tar teten?

De siste oppdateringene vil programleder Carina Olset og ekspertkommentator Hans Petter Dalby gi deg på NRK1 klokken 22.55.

– Vi har en god plan for dagens sending i Kirkenes, sier Carina Olset.

Carina Olset og Hasn Petter Dalby før sending

Carina Olset og Hans Petter Dalby gir deg de siste oppdateringene fra Finnmarksløpet på NRK1.

Foto: Liss Jacobsen

Svenske i tet

Svensken Petter Karlsson var førstemann ut fra sjekkpunktet i Kirkenes, og leder nå 1000-kilometeren, halvveis til målgang.

Kun 37 minutter etter Karlsson kom Birgitte Næss inn til sjekkpunktet, etterfulgt av Kenneth Nilsen og Ronny Frydenlund. Nå er det store spørsmålet når de starter jakten etter Karlsson ut av sjekkpunktet.

Petter Karlsson

Petter Karlsson førstemann inn til sjekkpunktet i Kirkenes, halvveis i Finnmarksløpet.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Nå er teten halvveis i løpet, og nå begynner taktikkeriet å ta seg opp.

– I dagens sending har vi vært på Ellentjern og sett taktikken som utspiller seg der. Og det store spørsmålet på dette sjekkpunktet er om de skal hvile tre eller fire timer, og det får du se i kveld sier Olset.

Og det er nettopp dette som får stor oppmerksomhet på dette tidspunktet i løpet, men i kveld skal du også få møte de vi ikke ser like ofte.

– Vi har snakket med dem som ligger sist i Finnmarksløpet, for de får ikke ofte oppmerksomhet, sier Olset.