NRK Meny
Normal

Endelig ble det seier

Katy Meier (41) har tre andreplasser i Finnmarksløpet fra tidligere. I comebacket ble det endelig seier på 500 kilometeren.

Meier i mål

Det tar to-tre dager før det har gått opp for meg at jeg har vunnet, sier Katy Meier etter seier på 500 kilometeren av Finnmarksløpet.

Foto: Kristian Klevberg / NRK

Med tre andreplasser fra tidligere var målet for årets løp klart. I år skulle hun stå øverst på seierspallen. Og like før klokken halv fire mandag ettermiddag kjørte svensk/tyske Katy Meier inn til seier på finnmarksløpets 500 kilometer.

– Å kjøre inn til Alta med alle folkene som hadde møtt opp i målområdet var en kjempeopplevelse, sier Meier etter løpet.

Sist gang hun deltok i Finnmarksløpet var i 2008. Hun ledet ut fra siste sjekkunkt, og alt tydet på at hun skulle ta sin første seier. Men på vei fra Jotka til Alta ville ikke hundene løpe mer. Det endte med en sur andreplass. Hennes tredje i rekken.

Meier NRK

Stor medieoppmerksomhet etter målgang.

Foto: Kristian Klevberg / NRK

Seier i comebacket

Da bestemte hun seg egentlig for å legge opp, men lysten til å konkurere ble for stor og sammen med samboeren startet hun opp igjen året etter. Comebacket i Finnmarksløpet kom imidlertid ikke før i år.

– Man kan vel si at jeg endelig klarte å få førsteplassen. I 2005 var jeg veldig nære og i 2008 var jeg enda nærmere. Nå føles det kjempebra å vinne, sier Meier.

Meier i mål 2
Foto: Kristian Klevberg / NRK

Vil vente med feiringen

Meier ledet løpet fra sjekkpunktet i Karasjok og kjørte i mål over en time før finnen Ole Wingren, som tok andreplassen.

– Jeg vinner fordi jeg har raske hunder og fordi jeg er god til å sparke fra og å springe bakker.

Hvordan skal dette feires?

– Først må det gå opp for meg at jeg faktisk har vunnet. Det tar vel to-tre dager, sier en glad vinner.

Meier hund

Underveis i løpet var vinneren spent på om det unge hundespannet skulle tåle hele distansen. Det ble ikke et problem.

Foto: Kristian Klevberg / NRK