NRK Meny
Normal

– Kan bli et enkelt løp

Klar til start og med ett mål for øye: Lars Monsen skal bli blant de fem beste på årets Finnmarksløp. - Slik forholdene er kan det bli et enkelt løp, sier han.

lars Monsen ved start på Finnmarksløpet 2014

Lars Monsen håper på et enkelt løp i år. Foto: Jan Harald Tomassen.

Iltre bikkjer og trippende hundekjørere på elveisen ved Sorrisniva. Showstarten i Alta sentrum er unnagjort og det er klart for å legge ut på de drøye 1000 kilometrene til Kirkenes og tilbake igjen.

Villmarkingen Lars Monsen starter for femte gang.

– Målet er helt klart å bli blant de fem beste. Hundene er gode nok, men så er spørsmålstegnet meg. jeg er jo ikke frisk enda, men jeg koser meg med dette så får det gå så lenge det holder, sier han.

Enkelt løp

Monsen tror det kan bli litt enkelt løp i år.

– Naturligvis farlig å si, men slik forholdene er kan det gå fort. Og jeg tror manga kan komme til å kjøre litt for hardt ut. Derfor tenker jeg at jeg bare skal legge meg litt bak og så gjøre det på slutten, sier han.

Han bedyrer iallfall at alt er på stell.

– Årets utfordringer er nok været det første døgnet. Dessuten er det harde spor og mildt, slik at det faktisk kan bli varmt for hundene.

Folkeliv på restarten

For mange av kjørerne er det restarten på elveisen ved Sorrisniva som er den ekte starten på Finnmarksløpet.

Og selv om det var mange som så hundespannene starte ut fra Alta sentrum, så var det som vanlig mange som koste seg langs elvebredden med bål og pølsegrilling.

– Det er helt fantastisk liv her, og god stemning, sier Bernhard Hienerwadel.

Sammen med resten av Altas KFUM-KFUK-speidere har han satt opp telt og bål.

– Og så er det jo litt ekstra stas for oss, en av våre speidere stiller til start i juniorklassen, så vi heier litt ekstra på ham, sier Hienerwadel.

Folkeliv på Sorrisniva

Folk koste seg langs løypa ved Sorrisniva. Foto: Kaspar Fuglesang.