Finnmarksløpet – NRK

NRK Meny
Finnmarksløpet 2018
Foto: Andre Bendixen / NRK

Finnmarksløpet 2018

Oppsummert

 • Europas lengste og tøffeste sledehundeløp – 1200 kilometer.
 • Vilt, rått og vakkert. En ensom kamp mot seg selv og naturen.
 • NRK Finnmark holder deg oppdatert gjennom hele løpsuken.
 • Sistemann i mål

  Marit Honerød Hoveid kom sundag morgon klokka 09:41 i mål til 18.-plass i årets utgåve av 1200-kilometeren i Finnmarksløpet. Ho er dermed siste person som fullfører årets løp. Av totalt 39 spann som stilte til start har 21 deltakarar brote i løpet av løpet.

 • Kristian Walseth ble nummer fire

  Kristian Walseth kom inn til Alta 01:55 natt til lørdag, nær tre timer etter vinneren. Han hadde ni hunder med til mål. Walseth ble dermed nummer fire i årets Finnmarksløp, og vant med det også sølvmedalje i NM. Ved målgang sa han at løpet hadde vært tøft og utfordrende. Walseth var fornøyd med innsatsen, og sa at dette var det beste han og hundene kunne prestere denne gangen.

 • Dallas Seavey inn som nummer tre

  Den amerikanske hundekjøreren Dallas Seavey ble nummer tre i årets Finnmarksløp. Han kom i mål med seks hunder. Seavey og hundene lå i tet i store deler av løpet. Ved målgang sa han at han gikk for gull, men han var likevel ikke skuffet over tredjeplassen.

 • Seier til Petter Karlsson

  Petter Karlsson vant i går kveld Finnmarksløpet 2018.
  Birgitte Næss kom i mål syv minutter bak Karlsson. Som nummer to i Finnmarksløpet, og beste norske deltager, ble hun norgesmester.
  Totalt har seks kjørere kommet i mål i Alta så langt. 12 er fortsatt ute i løypa, mens hele 21 kjørere har brutt Finnmarksløpet.

 • To minutter skiller førsteplassen

  Birgitte Næss leder nå med to minutter den siste innspurten ved Sorrisniva mot målgangen i Alta. Like bak henne ligger Petter Karlsson. Dette leder an til å bli en spennende siste etappe der det gjennstår å se hvem, som tar den prestisjetunge førsteplassen i Finnmarksløpet.

  Birgitte Næss
  Foto: ANDRÉ BENDIXEN
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold