NRK Meny
Normal

Wirkola skal hente flere filmstjerner

Noomi Rapace og Glenn Close er allerede klare til den nye Tommy Wirkola-filmen. – Vi mangler ennå tre, fire store navn, sier han.

Tommy Wirkola

Til sommeren starter Tommy Wirola innspillingen av sin nye film «What Happened to Monday?»

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Det er ikke så mange store roller i filmen, men vi mangler ennå tre, fire store navn. Det kommer vi til å jobbe med fremover. Ingen er signert, men vi har noe ideer, sier Tommy Wirkola.

Alta-regissøren er for tiden i Bucuresti i Romania for å gjøre forberedelser til sin nye film «What Happened to Monday?».

– Vi ser på location, design og finner skuespillere, sier Wirkola.

I juli starter innspillingene.

Glenn Close

Glenn Close.

Foto: Charles Sykes / Ap

– Stort

Fra før er svenske Noomi Rapace inne som hovedrolleinnehaver i det som skal bli en science fiction-film. Rapace er kjent som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-serien.

Onsdag kom nyheten om at Hollywood-skuespiller Glenn Close er klar for den nye filmen.

– Å få Glenn Close med er stort for oss. Hun er ei som har skremt livet av meg på 80-tallet. Hun har gjort mye bra og mye forskjellig, og er en av de beste skuespillerne i verden. Jeg gleder meg til å regissere henne, sier Wirkola.

Filmregissøren fra Finnmark slo gjennom med filmen «Kill Buljo» i 2007. Med filmen «Død Snø» i 2009 fikk Wirkola Hollywood-kontrakt, og i 2013 kom filmen «Hansel and Gretel: Witch Hunters». Selv om sistnevnte fikk hard medfart av kritikerne, spilte den inn mye penger over hele verden.

Jobbet lenge

Noomi Rapace

Noomi Rapace.

Foto: Justin Tallis / Afp

Ifølge Wirkola skal Glenn Close spille antagonisten i filmen.

– Hun er ikke skurken, i hvert fall ikke en klassisk skurk. Hun er på en måte en motstandskraft til Noomis rolle, sier Wirkola.

Jobben med å forme rollen til Close er godt i gang.

– Jeg har truffet henne, og hun er supersmart. Vi har jobbet lenge med å forme karakteren hennes, og så kommer det nok finjusteringer på settet. Vi kommer likevel til å være godt forberedt, sier Wirkola.

Har 20 millioner dollar

Hele filminnspillingen skal skje i Romania. Ifølge Wirkola har han 20 millioner dollar til rådighet.

Til sammenligning kostet Hans og Grete-filmen 65 milloner dollar.

– Det er billigere her, og vi får mye for pengene. Nå skal vi se nærmere på det praktiske, hva vi har råd til, og bygge verden vi skal leke i, sier Wirkola.

Det er to franske produksjonsselskaper som står bak «What Happende to Monday?». Ifølge Wirkola har de tidligere produsert scifi-filmen «Source Code», og Wirkolas nye film vil få mye av den samme tonen.

– Vi har et manus om ikke er klassisk Hollywood, og siden vi unngår studiosystemene i Hollywood betyr det at vi kan ha friere tøyler og lage filmen slik den burde være, sier Wirkola.