NRK Meny
Normal

Willem Dafoe til Wirkolas nye film

Den siste hovedrollen i Tommy Wirkolas film «What Happened to Monday?» er besatt av ingen ringere enn den to ganger Oscarnominerte Willem Dafoe.

FILMFESTIVAL-VENICE/ Cast member Dafoe poses during the photo call for the movie "Pasolini" at the 71st Venice Film Festival

Willem Dafoe har takket ja til en rolle i Tommy Wirkolas nye film. Dafoe har vært i gamet lenge, og har spilt i en rekke kjente filmer.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

– Ja, det stemmer. Vi har fått med en som har vært med i gamet lenge, nemlig Willem Dafoe, forteller Tommy Wirkola til Altaposten.

Wirkola begynte innspillingen av «What Happened to Monday» i Romania i forrige uke, og da var de ennå ikke sikre på om Dafoe ville ta rollen.

Tommy Wirkola

Tommy Wirkola har startet innspillingen av sin nye storfilm, og vil tilbringe de neste månedene i Romania hvor innspillingen finner sted.

Foto: PATRICK FALLON / Reuters

– Vi holder på med forhandlinger med en skuespiller som vi håper på å få med. Det er ikke tegnet noen kontrakt, så jeg tar ingenting for gitt. Men det er en stor rolle igjen å besette, uten at jeg kan røpe hvem vi er i forhandlinger med, sa Wirkola til NRK i forrige uke.

Flere store navn

Nå bekrefter han til Altaposten at skuespilleren, som er kjent fra «The Boondock Saints», «Antichrist», og «Platoon», har takket ja til en rolle i Wirkolas nye storfilm.

På rollelisten finner vi flere store navn.

Noomi Rapace, blant annet kjent fra «Prometheus», «Menn som hater kvinner» og «Babycall» spiller hovedrollen, og stjernen Glenn Close, som har spilt i ikke mindre enn 73 filmer og TV-serier gjennom sin karriere er også med.

Sental rolle

Noomi Rapace

Noomi Rapace spiller hovedrollen i «What Happened to Monday», hvor hun spiller alle syvlingene i et søskenkull.

Foto: MAX NASH / Afp

Dafoe får ifølge avisen også en sentral rolle. «What Happened To Monday» er en science fiction-film satt i en nær fremtid. Rapace skal spille rollene som syvlinger som kjemper for å holde seg skjult i en overbefolket verden, hvor det er strengt forbudt å ha søsken.

– Dafoe skal spille den personen som oppdro syvlingene og som har hatt en sterk påvirkning til hvorfor søstrene er som de er og hvordan de overlever i denne verdenen, forklarer Wirkola. Dafoe vil derfor være med i filmen gjennom en rekke tilbakeblikk, skriver Altaposten.

Også Marwan Kenzari, som var med i nyinnspillingen av «Ben Hur», er hentet inn til filmen.