NRK Meny
Normal

Vil ha Bergebyløpet til Vardø

Ordfører i Vardø Robert Jensen vil kontakte Bergebyløpet med et forslag om at sledehundløpet går via Kiberg som ligger i kommunen.

Vil ha Bergebyløpet til Vardø

Vardøs ordfører Robert Jensen vil he Bergebyløpet, som hovedbildet er tatt under, til hans kommune.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Jeg har veldig lyst at Bergebyløpet skal runde i Kiberg, som ligger lengst øst i Norge, sier ordfører i Vardø, Rober Jensen (Ap).

Tirsdag morgen gikk startskuddet for Bergebyløpet. Dette er et sledehundløp som går gjennom kommunene Nesseby, Tana og Vadsø øst i Finnmark.

Men ikke Vardø.

– Et løft!

Bergebyløpet kommer i dag til Skallelv, omtrent én mil fra kommunegrensen til Vardø. Ordføreren mener rett og slett at de to- og firbente utøverne snur litt for tidlig.

– Det hadde vært en kjempe-«happening» om løpet gikk i hele Varanger. Det tror jeg kunne løftet Bergebyløpet, og gitt en status som et løp nord og øst i Norge, samt et litt lengre løp for dem som forbereder seg til Finnmarksløpet, sier Jensen.

– Utover mot Kiberg er det også bart og tøffe forhold. Da kan spannene få noen mil i skikkelige tøffe vinterforhold, sier han.

For tøft?

Jan Øystein Dervo

Jan Øystein Dervo mener ordførerens idé kan være god, men er usikker på værforholdene.

Foto: Trine Elisabeth Beddari

Til NRK sier Bergebyløpet at det kan hende at forholdene rett og slett blir for tøffe, men at de er åpen for ideen.

– Vi har fleipet med at neste års løp kanskje legges gjennom Vardø-tunnelen. Vi er åpen for alle slags ideer om for eksempel hvor løypa kan gå. Samtidig vet vi at det er veldig værhardt utover mot Kiberg, sier Jan Øystein Dervo i arrangørkomiteen.

Ordføreren lokker også med det han mener er svært gode fasiliteter på Kiberg.

– På Kiberg er det skole, grendehus og stor fotballbane som man kan ha sjekkpunkt på. Det hadde vært et absolutt ideelt sted å snu på, sier Jensen.

Han vil nå kontakte arrangøren og snakke med dem om en mulig å få til å legge løpet om Kiberg.